1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Erdoğan trol engelini aşabilecek mi?
Erdoğan trol engelini aşabilecek mi?

Erdoğan trol engelini aşabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan onun adına Türkiye’ye nizam veren trol engelini aşmak için daha fazla adım atmalı.

17 Nisan 2024 Çarşamba 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

TV100 yazarı Fuat Uğur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonuçlarının mağlubiyet olacağını tahmin ettiğini ve bu yüzden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i emekli maaşları konusunda zorladığını ileri sürdüğü “Bayram bitti, artık Mehmet Şimşek rüzgârı esecek! Sürprizlere hazır olun…” başlıklı yazısına İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Mücadele Merkezi tarafından yalanlama geldi.

Fuat Uğur’un seçim sonuçları üzerinden oluşturmaya çalıştığı algı Mehmet Şimşek’i sorumlu ilan etme yolundan geçiyor. Uğur bu tarz iddialarla en azından toparlanabilir bir görüntü içine giren Türkiye ekonomisinin yönünü kendi ideolojik ekseni doğrultusuna çekmeye gayret ediyor. Sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşları konusunda gerekli adımları atmak istese buna engel olabilecek birisi varmış gibi gösterilen bu cümlelerle Mehmet Şimşek topun ağzına konuluyor.

İletişim Başkanlığı ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımla iddiaları yalanlayarak iktidarın kendi içinde yaşadığı söylenen çatışmanın önüne geçti.

Açıklamada ise, "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır. Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir" denildi.

İletişim Başkanlığı’nın açıklaması önemli olmakla birlikte Fuat Uğur’un ne yapmak istediğini soran kimse var mı acaba? Cumhurbaşkanı Erdoğan onun adına Türkiye’ye nizam veren trol engelini aşmak için daha fazla adım atmalı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de Fuat Uğur’un yalanlarıyla uğraşmak zorunda kalmayarak daha ciddi sorunlarla uğraşmalı...

HABERE YORUM KAT