1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan Madenci Aileleriyle Görüştü
Erdoğan Madenci Aileleriyle Görüştü

Erdoğan Madenci Aileleriyle Görüştü

Başbakan Erdoğan, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden bazı maden işçilerinin yakınlarıyla görüştü.

29 Mayıs 2014 Perşembe 18:57A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'daki faciada yaşamını yitiren bazı madenci aileleri ve işçilerle bir araya geldi.

İzmir temasları kapsamında eşi Emine Erdoğan ile Kınık Öğretmenevi'nde yaklaşık 60 madencinin ailesiyle basına kapalı toplantıda görüşen Başbakan Erdoğan, işçilerin çalışma koşulları ve sorunlarını tek tek dinledi. Erdoğan'ın, hükümetin hayata geçirmeye çalıştığı düzenlemelerle ilgili bilgi vererek "Merak etmeyin yanınızdayız. Yalnız değilsiniz" ifadelerini kullandığı belirtildi. 

Ailelere de tek tek söz veren Başbakan Erdoğan, 15.10'da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından Kınık Öğretmenevi'nden ayrılarak yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Kınık Belediye Binası'na yaya olarak geçti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın da eşlik ettiği Başbakan Erdoğan'a, yol kenarlarında toplanan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Korumalar, çocuklara oyuncak dağıttı. 

Yol üzerinde toplanan vatandaşlarla zaman zaman sohbet eden Erdoğan, kendini maden işçisi olarak tanıtan kişinin çalışma ücretlerinin çok düşük olmasından yakınması üzerine, "Hiç merak etmeyin bu konuda çalışma yapıyoruz. Onlar da düzelecek" dedi.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Kınık Belediye binasına geçti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT