1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: Koronavirüs aşısı yaptırırım
Erdoğan: Koronavirüs aşısı yaptırırım

Erdoğan: Koronavirüs aşısı yaptırırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin dışında Rusya ile görüşmelerin de olduğunu söyledi. Erdoğan, aşı olma konusunda da "Herhangi bir sıkıntım söz konusu değil" dedi.

04 Aralık 2020 Cuma 15:47A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kıldı. Cuma namazını Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin kıldırdığı öğrenildi. Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Burada yaptığı açıklamada, tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen aşı çalışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin dışında Rusya ile de görüşmelerin olduğunu söyledi. 

'AŞI OLMAMDA SIKINTI YOK'

Türkiye'nin sipariş ettiği ve 11 Aralık'ta ülkeye geleceği açıklanan, Çin merkezli Sinovac firması tarafından üretilen aşıyı yaptıracağını kaydeden Erdoğan, "Sağlığın söz konusu olduğu yerde sağlığımızı korumak için ne gerekiyorsa onu yapmak durumundayız" dedi.

''Koronavirüs aşısında çeşitlilik var mı? Siz de aşı yaptıracak mısınız?'' sorusuna yönelik, "Çeşitlilik kesinlikle var. Uğur beyle ben de bizzat görüştüm. Olay sadece Çin değil, Çin'in dışında Rusya ile de görüşmeler var. Bu konuyla ilgili olarak da şahsen benim de aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil. Çünkü burada sağlık söz konusudur. Sağlığın söz konusu olduğu yerde bizler de sağlığımızı korumak için ne gerekiyorsa onu yapmak zorundayız. Hele hele Kovid noktasında ülkede tüm vatandaşlarımıza örnek olma noktasından bir defa böyle bir adımı atmamız gerekiyor. Temennimiz bir an önce bu tedavi yollarıyla vatandaşlarımızı bu beladan kurtarmaktır." sözlerini sarfetti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT