
Erdoğan - Kılıçdaroğlu Görüşmesi Gerçekleşti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şiddet konusunu görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.
Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında uzun polemikler sonrası gerçekleşen görüşme sona erdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardınan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir basın toplantısı düzenledi.
Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın kendilerine terör konusunda bilgi verdiğini, alınan önlemleri anlattığını, görüşlerini sorduğunu söyledi. Kendilerinin de daha çok olayın ekonomik ve sosyal boyutuyla ilgili görüşlerini ilettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan'a 5 başlıktan oluşan bir çözüm paketi önerdiklerini söyledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a sıraladığı önlem paketi:
1- Demokrasinin güçlendirilebilmesi seçim barajı indirilsin
2- Özel yetkili mahkemeler kaldırılsın
3- Devlet bölgeye doğrudan fabrika kurarak istihdam yaratmalı
4- Et ve Balık Kurumu güçlendirilip bölgede hayvancılık desteklenmeli, bölgede üreten bir mantık hakim olmalı
5- Mayınlı araziler temizlenip topraksız köylülere verilmeli
Kılıçdaroğlu, Başbakan'la askeri konuları görüşmediğini, Başbakan'ın bu konuda yarın kamuoyuna bir açıklama yapacağını söylediğini ve kendisinin de bu açıklamayı merakla beklediğini söyledi. Gazetecilerin 'Erdoğan'ın sizi rahatsız eden bir konu başlığı var mıydı?' sorusu üzerine, görüşmede rahatsızlık yaratacak bir önerinin dile gelmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu gerekirse Başbakan'la bir kez daha bir araya gelebileceğini dile getirdi.
GÖRÜŞME SAKİN BAŞLADI
CHP Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı TBMM'deki makam odasının girişinde karşıladı ve el sıkışarak "hoşgeldiniz" dedi. Görüşmeye, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler'in yanı sıra CHP'den Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ve Grup Başkanvekili Kemal Anadolu da katıldı.
Görüşmeyi çok sayıda gazeteci izliyor. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun tokalaşması sırasında görüntü almak isteyen basın mensupları arasında izdiham yaşandı. Görüşmeden sınırlı sayıda foto muhabiri ve kameramanın görüntü almasına izin verildi. (Radikal, aa)
HABERE YORUM KAT