1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan, 'Kafatası' Belgelerini Açıkladı (VİDEO)
Erdoğan, Kafatası Belgelerini Açıkladı (VİDEO)

Erdoğan, 'Kafatası' Belgelerini Açıkladı (VİDEO)

Erdoğan, grup toplantısında, kafatası ölçülerine dair belgeleri göstererek "Bizim milliyetçilik anlayışımız bu değildir" dedi.

26 Şubat 2013 Salı 19:05A+A-

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın gündeminde ekonomik gelişmeler ile İmralı süreci var.

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında Türk Antropoloji Enstitüsü'nün bir kitabındaki kafataslarını göstererek, "10 ayrı bölgede kafatasları ölçülmüş. Bizim millet tarifimiz bu olabilir mi" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"CHP Genel Başkanı milliyetçilik ve ulusalcılık aynı şey dedi, sevsinler seni. Size tarihi vesika göstermek istiyorum. Türk Antropoloji Enstitüsü'nün bir kitabı. Kitapta raflarda yüzlerce kafatası var. Kadın ve erkekler üzerinde ölçümler yaplııyor. Kitabın 53. sayfasında yine raflarda kafatasları. 10 ayrı bölgede kafatasları ölçülmüş. Bizim millet tarifimiz bu olabilir mi? Bunun bizim dinimizde, bizim ruh dünyamızda yeri olabilir mi? BDP'nin peşine takılmış olan seçmen kardeşlerime, CHP seçmeni, MHP seçmeni kardeşlerime sesleniyorum. Rabbim "Sizi boylar halinde, kabileler halinde yarattık. Ta ki, tanışanısız" diye buyuruyor. Ardından devam ediyor Allah katında üstünlük takvadadır. Peygamber efendimiz de Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur diyor.

Milliyetçilik ayağımızın altındadır derken aşağılanmayı, etnik kökene dayalı bir milliyetçiliği kastediyoruz. Irkçılık anlamında da CHP'nin izinden giden BDP'nin milliyetçilik anlayışına prim vermeyiz. Biz milliyetçiliği yaşayan ve yaşatan bir partiyiz. Sloganlara sıkıştıran değil, millete hizmetle özdeşleştiren bir partiyiz."

231 MİLYAR LİRA FATURA YÜKLEDİLER

"Bizim milliyetçilik anlayışımızı tarif edeyim" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Milliyetçiyim diyenler bize 36 milyar dolar ihracat devretti. Şu anda 152.5 milyar dolara yükseldi. Milliyetçiyim diyenler borçlandılar. Bize 23.5 milyar dolar IMF'ye borç devrettiler. Biz onların yaptığı borcu 10 yılda ödedik. Şu anda 400 milyon dolar borcu Mayıs'ta ödüyoruz. IMF ile alacak vereceğimiz bitiyor. IMF bizden borç istiyor ve kendileriyle anlaşma yapılabilirse 5 milyar dolar borç veren ülke durumuna geliyoruz. Milli bankamızın içini boşalttılar. Şu anda Merkez Bankamızın döviz rezervi 125 milyar dolar oldu. Milliyetçiyiz dediler, bankaları batırdılar. 231 milyar lira milletin sırtına fatura yüklediler. Türkiye kendi tankını, kendi savaş helikopterini üreten bir ülke konumuna yükseldi. Göktürk uydusunu uzaya fırlattık. Bizim milliyetçilik anlayımız bu. Paramızı rezil ettiniz, elaleme rezil olduk. Altı sıfırla biz rekor peşinde koşuyorduk. Maaşı alınca millet dolar alıp paranın değerini koruyordu. Biz altı sıfır atacağız deyince birileri çıktı yazdı. Eşek gibi anırırım dedi. Herhalde bilmediği için anırmadı.

KARDEŞLİĞİ TESİS EDECEĞİZ

Bu ülkede kardeşliği tesis etmenin mücadelesini veriyoruz. CHP'nin Genel Başkanı gündem belirlemek için yola çıktı. Bizden randevu istedi. Geldiler, oturduk konuştuk. MHP randevu vermiyor dedi. Vermesin biz anayasayı bile birlikte değiştirebiliriz. Hemen üç arkadaşıma görev veriyorum, çalışmaya başlasınlar. Adım neyse bu adımı atalım. Gelen arkadaşlardan biri hemen olmaz dedi. Şu anda o iki-üç ay çok geride kaldı. Eğer samimiysen üç arkadaşını oturtalım çalışsınlar. Cevap veremiyorlar. Çünkü bu konuyla ilgili hazırlıkları yok. Bu konuyla ilgili partilerinin içinde bir kararlılık yok. CHP Genel Başkanı bir tek şehit gelirse sorumlusu Erdoğan'dır diyor. Biz bu ülkede hem CHP, hem MHP'ye rağmen bu kardeşliği tesis edeceğiz. Diye diye Sivas'ın ötesine gitmelerini sağladık.

BALDIRAN ZEHİRİNİ DE İÇERİZ

Biz uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. CHP, MHP ve BDP kanın durması için sorumluluk üstlenmediler. Sorumluluktan kaçarlarsa her akan kan onların eline yüzüne bulaşacaktır. Biz kanı durdurmak için çırpınacağız. Eğer bugün çözüm süreci içinde BDP'li vekillere İmralı'ya gitmesi noktasında bakanlık izin veriyorsa, bunun tek nedeni acaba bir adım atılabilir mi? MHP bunu da istismar ediyor. Biz çözüm için her yola başvururuz. Baldıran zehirini de içeriz, yeter ki bu ülkeye huzur gelsin. Biz bu ülkede etnik yapılar üzerinde ayrıma müsaade etmeyen tek partiyiz.

MİLLETİN BAŞINI EĞECEK ADIM ATMAYIZ

Türk ne kadar kardeşimse, Kürt de o kadar kardeşimdir. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Kanın durması için hiçbir sorumluluk almayan fırsatçıların tezgahına asla gelmeyin. Milletin başını öne eğecek hiçbir adım atmayız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir girişimin içinde olmayız. Savaş kolay, barış ise zordur. Biz zora talibiz. Ne acıdır ki, bu ülkenin aydınlarından yeterli desteği alamadık. Ama almayı bekliyoruz. Milletimizin bizimle birlikte olduğunu biliyoruz." (dünya bülteni)

HABERE YORUM KAT