1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: İkna Odaları İçin Dava Açın!
Erdoğan: İkna Odaları İçin Dava Açın!

Erdoğan: İkna Odaları İçin Dava Açın!

Başbakan, başörtüsü mağdurlarına ikna odalarının mimarı eski İÜ rektör yardımcısı ve şimdi CHP milletvekili Nur Serter hakkında dava açmalarını tavsiye etti.

23 Kasım 2010 Salı 16:05A+A-

Başbakan Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında önemli bir konuya değindi. Erdoğan, bir zamanlar İstanbul Üniversitesi'nde ikna odalarını kuran, şimdi de CHP'den milletvekili olarak Meclis'te bulunan Nur Serter hakkında dava açılması için mağdurlara çağrıda bulundu.

"YARGIYA GİDİN"

Erdoğan, kendi eğitim projelerini anlatırken CHP gibi ikna odalarıyla, insanların başlarıyla uğraşmadıklarını belirterek şunları söyledi: "CHP'nin tarihi boyunca eğitimle ilgili tek faaliyeti şekil, kılık kıyafet olmuştur. Eğitim Enstitüleri nostaljisiyle yatıp kalkan CHP tek tip öğrenci yetiştirme sevdasından başka hayal üretememiştir. CHP'nin eğitim politikası ikna odalarıdır. Şimdi sıkılmadan, 'ikna odaları diye bir şey yok bizde' diyorlar. 'Yapmadık' diyorlar. Şimdi yavrularımız çıktı; yargıya gidiyorlar. Herkese tavsiye ediyorum hepiniz yargıya gidin diyorum."

İKNA ODALARI

22 Temmuz seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Fatma Nur Serter, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısıyken başörtülü öğrencilere baskı yapmıştı. Serter, kurduğu özel odalarda başörtülü öğrencileri bir ekip eşliğinde "ikna" etmeye çalışmıştı. Öğrencilere psikolojik baskı yaparak onları inançlarından vazgeçirmeye çalışan Serter ve ekibi hakkında daha önce açılan davalardan bir sonuç alınmamıştı. Ancak üniversitelerde başörtüsünün yeniden serbest olmasından sonra o dönemde mağdur olan öğrenciler Serter hakkında dava açmaya başladı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum