1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: Esed'in Hükümdarlığına Son Vermek İçin Oraya Girdik
Erdoğan: Esed'in Hükümdarlığına Son Vermek İçin Oraya Girdik

Erdoğan: Esed'in Hükümdarlığına Son Vermek İçin Oraya Girdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’nın Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye topraklarına girmesine ilişkin, "Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil" ifadelerini kullandı.

29 Kasım 2016 Salı 14:44A+A-

Parlamentolar arası Kudüs Platformu’nun İstanbul’da düzenlediği, Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempozyumu’nda konuşan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye topraklarına girmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda 600'lü rakamlar konuşuluyor ama hayır. Bana göre Suriye'de 1 milyona yakın insan öldü. Bu ölüm hala devam ediyor. Çocuk, kadın, erkek ayrım yapmaksızın devam ediyor. Nerede BM, ne yapıyor? Irak'ta var mı yine yok. Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil."

HABERE YORUM KAT