1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan: "Bana Diktatör Diyen Karşımda!"
Erdoğan: "Bana Diktatör Diyen Karşımda!"

Erdoğan: "Bana Diktatör Diyen Karşımda!"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu işaret edere "Bana diktatör diyenler şu an karşımda oturuyor." dedi ve Soma'daki facianın üzerinin örtülemeyeceğini; hadisenin takipçisi olacaklarını söyledi.

23 Mayıs 2014 Cuma 10:55A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu'na katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Soma'daki facianın benzeri olayların bir daha yaşanmaması için tüm önlemlerin alınacağını söyledi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Soma'daki kazanın ardından Türk milleti örnek bir dayanışma sergiledi. Pek çok acı hadisede olduğu gibi bir oldu ve bu acının yasını tuttu. Acılardan fırsat devşirmeye çalışanlar da oldu ancak millet bunlara fırsat vermedi. Kazayla ilgili idari ve adli soruşturmalar başladı.

ÜZERİ ÖRTÜLEMEZ

Hükümet olarak bu hadisenin takipçisiyiz. Hiçbir ayrıntı gözden kaçmayacak. Hiçbir noktanın üzerinin örtülmesine asla izin verilmeyecek. Bir husus da şehitlerin geride kalan aileleri. Tüm şehitlerimizin aileleri gibi kutsal emanetler olarak görüyoruz. Bir tek şehit yakınımızın mağdur olmaması ve gelecek ile ilgili endişe taşımaması için Bakanlar Kurulu'nda tüm kararlar alındı.

BEDELİ AĞIR OLDU

Yaşanan bu facianın ardından Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Çok acı, bedeli çok ağır olan bir hadise yaşadık, bunun artık minimize olması noktasında hep birlikte çalışmalıyız ve çalışacağımıza da yürekten inanıyorum.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Gezi olayları, 17-25 Aralık darbesi şahsım kadar ailem, arkadaşların, hükümetim kadar demokrasiyi, milleti, milli iradeyi ve ülkedeki istikrar ile büyüyen Türkiye ekonomisini hedef aldı. Benzer saldırıların Mısır'ı ve Ukrayna'yı nereye taşıdığı görüldü. Millet saldırıların iç yüzünü gördü ve tavrını 30 Mart'ta çok net bir şekilde ortaya koydu. Kenarda bekleyip, ellerini ovuşturup, bu saldırıların kendisine rant sağlayacağını umanlar, bekleyenler de oldu. Bunlar ya bu tahriklere destek verdiler ya da sessiz kalarak bu tahrikleri, bu saldırıları onayladılar.

ELEŞTİRİDEN KORKMAYIZ

Aynı manzara Soma'daki maden kazasının ardından da görüldü. Yalan söyleyen, aleni provokasyon yapanlar var. Bizim eleştiriden korkumuz yok, hukuk içinde yapılan gösteriden, ifade özgürlüğünden endişemiz yok ama eleştiri, protesto hakkı adı altında demokrasimiz, milli irade, hele hele istiklalimiz hedef alınıyorsa buna izin vermeyiz.

Bana diktatör diyen karşımda

Ülkenin Başbakanı'na defaatle, 'diktatör' yakıştırmasını yapan bir muhalefet olduğunu dile getiren Erdoğan, 'Diktatör ifadesini kullanan kişiler var, karşımda şu anda bulunuyorlar. Tayyip Erdoğan diktatör olacak, sen meydanlarda dolaşacaksın!.. O diktatörün olduğu bir ülkede bunu yapamazsınız; ama bu tür yakıştırmalarla ülkenin huzurunu bozarsınız, milletini huzurunu bozarsınız. Önce ağzınızdan çıkanı kulaklarınızın duyması lazım. Bunu duyması lazım. Bütün bu toplumsal huzur ve adalet duygusu kadar bütün bunlar tabii ki iş dünyamızı da rahatsız ediyor' dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sivil cumhurbaşkanı' ifadesini hatırlatan Erdoğan, 'Sen nesin? Sivil değil misin? Hadi aday ol. Ben de sivilim. Siz siville neyi ifade ediyorsunuz? Hala apoletli arıyorsanız o ayrı mesele. Nitekim en son olarak Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü aday gösterdik, o da sivildi. Bütün engellemelere rağmen seçildi ve 7 yıldır bu işi yürütüyor, başarıyla' diye konuştu. Erdoğan, ilk defa milletin kendi cumhurbaşkanını seçeceğine işaret ederek, 'Milletin seçeceği cumhurbaşkanına da hep birlikte saygı duymak zorundayız, saygı duyacağız' dedi.

60 maddeyi masadan kaldıralım

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Anayasa konusundaki çağrısına da cevap veren Erdoğan, 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu 60 maddede uzlaşma sağladı. Sayın Başkan diyor ki 'Biz bunu çözmeye hazırız.' Kendilerine arkadaşlarımı gönderiyorum, o zaman 47'deydi, dedik ki, 'Buyurun biz hazırız, haydi gelin bunu yapalım.' Beyefendi bunu kabul etmedi. Dedi ki '4 partinin 4'ünün de buna katılması lazım.' İkimizin oyları buna yetiyor, gelin bunu hemen yapalım. Yani MHP'yi, HDP'yi niye bekliyoruz? İkimiz beraber bunu yapalım. Tayyip Erdoğan sözünün adamıdır; eğer sözlerinin adamıysa gelsinler beraber bunu yapalım, gelin bu 60 maddeyi çıkaralım, masadan kaldıralım bunu' dedi.

Herkesi bu süreçte tanıdık

Gezi, 17-25 Aralık sürecinde kimin ne olduğunu çok iyi tanıdıklarını ve herkesin tanıdığını belirten Erdoğan, 'Sizlerin halis duygularıyla yaptığı bağışlarla, hibelerle, himmetlerle büyüyenlerin nasıl bir ihanet sergilediklerini gördünüz. Biz kararlılıkla, ekonomiyi, demokrasiyi büyütmeye, özgürlükleri genişletmeye devam edeceğiz. Susanlar mahcup olacak' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum