1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erbaş: Çocuklarımız Rabb'ini, Peygamberini, kitabını öğrensin istiyoruz
Erbaş: Çocuklarımız Rabb'ini, Peygamberini, kitabını öğrensin istiyoruz

Erbaş: Çocuklarımız Rabb'ini, Peygamberini, kitabını öğrensin istiyoruz

​​​​​​​Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çanakkale'de, Aile Dini ve Rehberlik Merkezi ile Gençlik Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.

28 Ocak 2022 Cuma 22:59A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Çanakkale'de, Aile Dini ve Rehberlik Merkezi ile Gençlik Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.

"Mehmet Akif Ersoy'un o dizelerinde dile getirdiği ruha uygun bir gençliği yetiştirmemiz lazım" diyen Erbaş'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"İşte burada, bu binada tam da sokağın adına uygun, 'Fetvane'; burada asırlarca İslam'ı daha iyi yaşamak, yanlışlardan uzak durmak, doğru dini bilgiye sahip olarak yaşamak için yapılan faaliyetlerin bulunduğu yerde, şimdi aile ve irşat merkezi, gençlik merkezi, kitap okuma yeri, kitapla gençlerimizi buluşturma yeri açmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Buna ihtiyacımız var. Gençlerimiz okusun istiyoruz. Çocuklarımız, Rabb'ini, Peygamberini, kitabını, büyüklere saygı, küçüklere sevgiyi öğrensin istiyoruz. İyilik, kötülük, dürüstlük, yalanın kötülüğü, doğruluğun iyiliği nedir, bunları öğrensin istiyoruz. Bir memleketin, milletin ayakta kalmasının yolu, doğru bilgilerle donatılan gençlerden, doğru, sahih bilgilerle donatılan çocukların varlığından, sağlam bir aileden geçmektedir. Aile sağlam olursa toplum da millet de devlet de sağlam olur. Derdimiz, budur."

HABERE YORUM KAT