1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ensar Vakfı’ndan Komünist Parti’nin Çirkin Saldırısına Dair Açıklama
Ensar Vakfı’ndan Komünist Parti’nin Çirkin Saldırısına Dair Açıklama

Ensar Vakfı’ndan Komünist Parti’nin Çirkin Saldırısına Dair Açıklama

Komünistlerce Ensar Vakfı’nın Kocaeli Şubesi tabelasına asılan çirkin pankart sonrasında hukuki süreç başlattıklarını belirten Vakıf Başkanı Musa Taşçı, “Ensar Vakfı’na yönelik ahlaksızca bir linç kampanyası başlatmışlardır” dedi.

21 Mart 2016 Pazartesi 17:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz günlerde Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi tabelasına asılan pankart ile ilgili olarak şube yöneticileri tarafından hukuki süreç başlatıldı. Düzenlediği basın toplantısı ile konu hakkında açıklama yapan vakfın şube başkanı Musa Taşçı, kendilerine yönelik bir linç kampanyası başlatıldığını ifade etti.

“ŞAHISLA İLGİMİZ YOK”

Karaman’da bir kişinin bazı öğrencilere yönelik istismar suçunu işlediği iddiaları üzerine hakkında hukuki bir sürecin başlatıldığını dile getiren Taşçı, “Bu olaya karışan şahıs üzerinden vakfımız karalanmaya çalışılıyor. O kişinin vakfımızla üyeliği dahil hiçbir irtibatı yoktur. Hiçbir çalışmamızda yoktur. Bizi ilgilendiren ve vakfımızı olayla ilişkilendirecek bir bağ kurulamamıştır. Ayrıca bir kişi için bu büyük kurumun hedef gösterilmesi suça ortak olmaktır” dedi.

“ÇOK ÇİRKİN BİR SALDIRI”

Yaşanan olayı da iğrenç olarak niteleyen Taşçı, şöyle konuştu: “Bu tür bir hadisenin üstü örtülemez ve peşi bırakılamaz. İddiaların gerçek çıkması halinde gereken yapılacaktır. Fakat bu çirkin hadiseyi kendileri ve siyasi görüşleri için fırsata çevirmek isteyenler, Ensar Vakfı’na yönelik ahlaksızca bir linç kampanyası başlatmışlardır. Kötü niyetli kişi veya gruplar şubemizin tabelası üzerine çirkin bir pankart asarak ahlaksızca saldırıda bulunmuşlardır. Bu kişiler hakkında hukuki girişimlerde bulunulmuştur.”

Ensar Vakfı’nın İzmit şube merkezinde yapılan basın açıklamasında aralarında AKV, Gökkuşağı Derneği, İHH, KİHMED, Özgür-Der’in de bulunduğu İslami kuruluşlardan temsilciler de hazır bulundu.

NE OLMUŞTU?

18 Mart günü Komünist Parti (KP) tarafından gece geç saatlerde yapıldığı anlaşılan çirkin bir saldırı gerçekleşmişti. Vakfın Kocaeli'deki il binasına çıkan komünistler, üzerinde "Tecavüzcü Ensar Vakfı kapatılsın" yazılı olan çirkin bir pankartı vakıf tabelasını kaplayacak şekilde asmışlardı.

Ayrıca konuyla ilgili sol-sosyalist medyaya demeç veren KP İl Yöneticisi Çağlar Özkan, "Ensar Vakfı'nda yaşanan bu olay gericiliğin geldiği noktayı en somut haliyle ortaya koymaktadır. Komünistler tarihin her döneminde aydınlanma mücadelesinin hep en önünde oldular, bugün de öyle. Bu Ensar Vakfı nezdinde tüm gericiliğe uyarıdır, artık onlara rahat nefes aldırmayacağız!" tehdidinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum