1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Purnama'dan Filistin halkına destek
Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Purnama'dan Filistin halkına destek

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Purnama'dan Filistin halkına destek

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, "Daima Filistin halkının yanında olacağız. Kardeş olarak, Filistinli kardeşlerimiz için savaşmaktan bir santimetre bile geri adım atmayacağız." dedi.

09 Şubat 2024 Cuma 15:43A+A-

Türkiye'deki görevine ocak ayında başlayan Büyükelçi Purnama, buradaki hayatını ve Endonezya-Türkiye ilişkilerini AA muhabirine anlattı.

Purnama, Türkiye'de büyükelçi olarak görev almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, diplomat olarak, Ankara’da, ailesiyle yaşamayı "en iyi deneyim" şeklinde tanımladı.

Daha önce ABD’de görev aldığını kaydeden Purnama, "(Türkiye'de) Helal gıdaya kolaylıkla ulaşabiliyoruz, örneğin, ABD'deyken helal gıdaya ulaşmak bu kadar kolay değil, özellikle eşim için bu önemli bir detay. Ankara’yı ezan duyduğumuz için de çok seviyoruz." diye konuştu.

Purnama, Endonezya’nın Türkiye için kardeş ülke olduğunu, burada bunu daha yakından hissettiğini belirterek, “Türklerle tanıştığımda bunun gerçekten benim için harika bir deneyim olduğunu görüyorum.” ifadesini kullandı.

Kalabalığı ve trafiğiyle bilinen Endonezya’nın başkenti Cakarta ile Ankara’daki yaşamını karşılaştıran Purnama, Ankara'nın daha rahat bir şehir olduğunu ve ülkesindeki gibi trafik sorununa maruz kalmadığını aktardı.

Purnama, yaklaşık dört ayda 179'dan fazla görüşmeye, 67'den fazla iş dünyası hakkında toplantıya katıldığını, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya dahil olmak üzere birçok yeri ziyaret ettiğini söyledi.

Ziyaret ettiği kentler arasında Nevşehir’in de yer aldığına dikkati çeken Purnama, Kapadokya'ya olan hayranlığını şöyle ifade etti:

"Kapadokya, benim en beğendiğim yerlerden biri, çok sayıda Endonezyalı burayı görmek istiyor. Kapadokya, Endonezya’da çok bilinen bir yer. Her yıl, 200 binden fazla Endonezyalı Türkiye'yi ziyaret ediyor, çoğunluğu Kapadokya'yı ziyaret ediyor. İkinci beğendiğim yer ise trafik olmasına rağmen İstanbul, çünkü Cakarta gibi. İstanbul tarihi bir yer, bu çok önemli."

Purnama, son dört ayda 17 şehri gezdiğini, görev süresi boyunca, Türkiye’nin 81 ilini ziyaret etmeye çalışacağını vurguladı.

Türk yemeklerini çok beğendiğini söyleyen Purnama, en çok, baharatlı olduğu için Adana kebabı sevdiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT