1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Emir Patrondan mı, Yüksek Yargıdan mı?
Emir Patrondan mı, Yüksek Yargıdan mı?

Emir Patrondan mı, Yüksek Yargıdan mı?

Medyada atılan HSYK manşetleri "derin emir"den mi? Topyekûn taarruz talimatı nereden geliyor? Yeni Akit'ten konuşulacak manşet!

20 Ekim 2010 Çarşamba 12:09A+A-

Türkiye'de HSYK üyeleri, ilk defa oylama ile seçildi... Kartel gazeteleri ise, tam "16 yazarı" ile bu seçime gölge düşürücü yazılar kaleme aldı...

Yeni Akit, konuyu manşete taşıyarak şu ifadelere yer verdi:

"Topyekün taarruz" talimatının "Patron"dan mı, "yüksek yargı"dan mı geldiği merak ediliyor

16 YAZARLA TAARRUZ

Hürriyet'ten 7, Milliyet'ten 4, Posta, Vatan ve Radikal'den 5 yazar; HSYK seçimlerinde Adalet Bakanlığı listesinde bulunanların kazandığını iddia etmeye devam etti. Kartel yazarlarının hiçbiri, YARSAV üyelerinin neden hezimete uğradığının sebeplerini sorgulamadı, "Adalet Bakanlığı bürokratı" olarak gösterdikleri üyelerin sayısı ise 3 ile sınırlı kaldı... Geride kalan 13 üyenin "kimin adayı" olduğu sorusuna da hiç cevap vermediler.

O ZAMAN SUSMUŞLARDI

Milliyet, Taha Akyol'un köşe yazısını "kuşkuyu giderin" başlığıyla manşetten verdi... Yeni HSYK üyelerine şaibe bulaştırmak isteyen kartel gazeteleri, geçmişte; "DSP'ye kapatma dâvâsı açmak şık olmaz" diyen Vural Savaş ve "Laik olmayan insan değildir" diyen Yekta Güngör Özden ile "askerden brifing alan yargıçlar" hakkında tek satır yazmamıştı.

Özledikleri tablo bu mu?

10 Haziran 1997'de Genelkurmay'ın konferans salonunda Yüksek Yargı mensuplarına ve belli çevrelere verilen 28 Şubat brifingi ayakta alkışlanmıştı. Kartel medyasının demokratikleşen yeni yargı sistemini eleştirmesi manidar bulunurken; "Kartelin özlediği tablo bu mu" sorularına yol açtı. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT