1. HABERLER

  2. HABER

  3. Emekli İstihbaratçıdan ‘Yeşil’ İddiası
Emekli İstihbaratçıdan ‘Yeşil’ İddiası

Emekli İstihbaratçıdan ‘Yeşil’ İddiası

Emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın yaşadığını iddia etti.

25 Haziran 2012 Pazartesi 14:10A+A-

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi:

Susurluk Araştırma Komisyonu'na verdiği ifadelerde faili meçhul cinayetlerin nasıl planlandığını ve işlendiğini ayrıntılarıyla anlatan Jandarma İstihbaratçı Hüseyin Oğuz’un TBMM Terör Alt Komisyonuna; JİTEM, PKK, Yeşil ve faili meçhul cinayetler hakkında ayrıntılı bilgi verdiği öğrenildi. 

TBMM İnsan Hakları ve İnceleme Komisyonu bünyesindeki Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesine Yönelik Kurulan Alt Komisyon, Susurluk skandalında TBMM araştırma komisyonuna verdiği ifadeleriyle öne çıkan, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın kimlik bilgilerini ilk deşifre eden Emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz’u dinledi.

Daha önce Susurluk Araştırma Komisyonu'na verdiği ifadelerde faili meçhul cinayetlerin nasıl planlandığını ve işlendiğini ayrıntılarıyla anlatan emekli Jandarma İstihbaratçı Hüseyin Oğuz’un TBMM Terör Alt Komisyonuna sunum yaptığı ortaya çıktı. Önceki gün Komisyon üyeleri ile bir araya gelen Oğuz’un, JİTEM, PKK, Yeşil ve faili meçhul cinayetler hakkında ayrıntılı bilgi verdiği öğrenildi.

Yeşil Yaşıyor, Yakalanabilir

Komisyon üyelerine Oğuz’un Yeşil’in yaşadığını, Orgeneral Eşref Bitlis ve ekibinin karanlık yapılar tarafından Kürt sorunun demokratik yöntemle çözülmesine yönelik yaptıkları çalışmalarından dolayı öldürüldüklerini ayrıntılarıyla anlattı. Oğuz, olayın üzerine düşüldüğü takdirde kısa süre içerisinde Yeşil’in yakalanmasının mümkün olduğunu öne sürdü.

Sıralı Ölümler Tesadüf Değil!

Eşref Bitlis’e yakınlığı ile tanınan Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz, Mardin Jandarma Alay Komutanı Rıdvan Özden, Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu, emekli Korgeneral Hulusi Sayın’ın ölümlerinin bir biriyle bağlantılı olduğunu komisyon üyelerine anlatan Oğuz’un, Ergenekon davasının Güneydoğu ayağına ulaşılmadan faili meçhul cinayetlerin  aydınlanamayacağını ifade ettiği öğrenildi.

JİTEM Şiddeti Tırmandırdı

JİTEM ile PKK arasında ilişki olduğunu öne süren Oğuz’un, Komisyon üyelerine 1990’lı yıllarda köy yakma olaylarının arkasında Ergenekon yapısının bulunduğunu ifade etti. O yıllarda bölgede Kürtlere karşı yargısız infazların gerçekleştiğini anlatan Oğuz, şiddet olaylarının tırmanmasına JİTEM içindeki karanlık bir yapının hizmet ettiğini deşifre etti.

PKK İle Rusya Arasında İlişki Var!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesine Yönelik Kurulan Alt Komisyon heyetinin dinlediği istihbaratçı Oğuz, PKK ile Rusya arasında bugüne kadar deşifre olmayan derin ilişkileri anlattığı,  akan kanın durması için yapılması gerekenler hakkında da görüşünün alındığı öğrenildi. Akan kanın durması için dağa çıkan gençlerin ailelerinin ziyaret edilmesini isteyen Oğuz, ailelerin dinlenerek çocuklarının dağa çıkış nedenlerinin tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. Aileler ile sıkı diyalog kurulmasının önemli olduğunu ifade eden Oğuz, gençlerin sorunlarına yönelik çözüm üretmek için harekete geçilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

MİLAT

 

HABERE YORUM KAT