1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Eman: Abbas Yönetiminin Televizyonunda Yolsuzluk Yaygın
Eman: Abbas Yönetiminin Televizyonunda Yolsuzluk Yaygın

Eman: Abbas Yönetiminin Televizyonunda Yolsuzluk Yaygın

Şeffaflık ve dürüstlük savunucusu insan hakları örgütü, Mahmud Abbas yönetiminin denetimindeki Filistin Radyo ve Televizyon Kurumu’nda yaygın yolsuzluk olaylarına dikkat çekti.

28 Nisan 2019 Pazar 17:37A+A-

Dürüstlük ve Sorgulama Koalisyonu Örgütü “Eman”, Filistin Radyo ve Televizyon Kurumu’ndaki resmi tayinlerde hile yapıldığını ve fırsat eşitliği ilkesinin çiğnendiğini açıkladı.

“Eman”, 2018 yılında Filistin topraklarındaki şeffaflık ve dürüstlük raporunu yayınladı. Raporda, Mahmud Abbas Yönetimi’ne bağlı Filistin Televizyonu’nun 2017 yılına kadar sözleşmeli memur olarak 1055 kişiyi işe aldığı, söz konusu memurların maaşlarının 10.8 milyon şikeli (2.8 milyon dolar) bulduğu kaydedildi.

Raporda, sözleşmeli memur alımı yoluyla resmi tayin kurallarının çiğnendiği ve keyfi tayinlerle yolsuzluk yapıldığı belirtildi.

Raporda ayrıca sözleşmeli memurların maaşlarının 61 milyon şikele (18 milyon dolar) ulaştığı ve bu şekilde istihdam harcamalarının tüketildiği ifade edildi.

“Eman” hukuk danışmanı Azmi Eş-Şuaybi, yıllık raporun hazırlanmasında resmi yazışmaların ve raporların esas alındığını açıkladı.

Eş-Şuaybi, Filistin resmi televizyonundaki tayin yolsuzluklarının endişe verici boyutlarda olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT