1. HABERLER

  2. HABER

  3. Elektrikten Sonra Doğalgaza da Zam Geldi!
Elektrikten Sonra Doğalgaza da Zam Geldi!

Elektrikten Sonra Doğalgaza da Zam Geldi!

Doğalgaza bugünden geçerli olmak üzere % 18,72'ye varan oranlarda zam yapıldı.

01 Nisan 2012 Pazar 01:51A+A-

BOTAŞ Genel Müdürlüğü, doğalgaz satış fiyatlarına, bugünden geçerli olmak üzere yüzde 18,72'ye varan oranda zam yapıldığını bildirdi. Zamla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu çok fazla baskı altında yapılan zamdır" dedi.

Zam Haberi BOTAŞ'tan Geldi

BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uluslararası ham petrol ve petrol ürün fiyatları ile döviz kurundaki yükselmelere bağlı olarak, doğalgaz maliyetinde artış meydana geldiğine işaret edildi.

Satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zarureti doğduğu vurgulanan açıklamada; "Bu itibarla, 1 Nisan 2012 tarihinden geçerli olmak üzere doğalgaz satış fiyatlarımız, nihai tüketici fiyatlarına yüzde 16,49 ila yüzde 18,72 oranlarında yansıyacak şekilde arttırılmıştır" denildi.

Yıldız: "Bu Baskı Altında Yapılan Bir Zamdır"

Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, bir yerel televizyon kanalında soruları cevapladı.

Hiç bir siyasetçinin zammı sevmeyeceğini, ancak dünya gerçeklerinin gözü kapalı izlenemeyeceğini anlatan Yıldız, doğalgaza yüzde 18,72'ye varan oranlarda zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Yıldız, "Bu çok fazla baskı altında yapılan zamdır. Bir iktidar düşünün 10 yıl önce 22 dolara ham petrol alırken, şu an 122 dolardan alamıyor. Sizin 3 katına katlanan gayrisafi milli yurtiçi hasılanıza karşılık, 6 katına katlanan enerji kilidiniz var. Bir yanda da bunları yerli kaynaklar haline getirmek için yaptığımız çalışmalar var" diye konuştu.

"Petrol ve Doğalgaz 19 Ayda Yüzde 29 Zamlandı" 

Ham petrol fiyatları ve dövizdeki artışın bu zamları zorunlu hale getirdiğini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:

"Türkiye'nin konuşulmayan bir dezavantajı da var. Ham petrolün fiyatı döviz bazında arttı. Türkiye dolar olarak alıp, Türk Lirası olarak tahsil ediyor. Yalnız, dövizin artışında bile Türkiye'nin aldığı petrolde yüzde 17'ler civarında fiyat artışı oluyor. Aldığımız ham petrol ve doğalgaza son 19 ayda yüzde 29 zam geldi. Bu ciddi bir rakam. Döviz zammını hariç tutarak bunu söylüyorum. Yani hem dövizin yükselmesi, hem ham petrol fiyatının yükselmesi bu zamların zeminin bize hazırlamış oldu.'' 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum