1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Elazığ’da Kudüs ile Dayanışma Mitingi Düzenlendi
Elazığ’da Kudüs ile Dayanışma Mitingi Düzenlendi

Elazığ’da Kudüs ile Dayanışma Mitingi Düzenlendi

​​​​​​​"Ümmetin Başkenti Kudüs" mitingi Elazığ Kudüs Platformu tarafından düzenlendi.

15 Aralık 2017 Cuma 23:37A+A-

ABD’nin Kudüs’ü Siyonist İsrail’in başketi ilan etmesiyle başlayan tepkilere Elazığ’daki Müslümanlarda gerçekleştirdikleri mitingle destek verdi. Gerçekleştirilen mitinge katılım yoğun oldu.

Şehrin bütün sivil toplum kuruluşlarının ortaklığı ile düzenlenen miting'e belediye başkanı ve siyasi partilerin il başkanları da katıldı.

Program cuma namazı çıkışı şehrin merkezi birkaç camiinden PTT meydanına doğru yürüyüş ile başladı. Yürüyüşlerde atılan başlıca sloganlar şunlardı: ”Kahrolsun Amerika”, “Kahrolsun İsrail”, “ABD şaşırma sabrımızı taşırma”, “Canım, kanım fedadır ya Aksa”, “Hamas'a selam direnişe devam”, “El-Aziz uyuma Siyonizm'i uyutma”, “Muhammed'in ordusu Siyonizm'in korkusu”, “Kudüs'e uzanan eller kırılsın” ve “El-Aziz'den Kudüs’se direnişe bin selam”

Mitinge Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in yeğeni ve aynı zamanda milletvekili olan Dr. Nesim Yasin telefon ile bağlandı. Dr. Nesim onurlu bir direniş ile Kudüs'ün kurtarılabileceğini söyledi. Allah'ın Rasul'ü Muhammed'in ümmeti olan bizlerin de ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın sadece Filistin toprağı değil müslümanların toprağı olduğunu ifade edip konuşmasını bitirdi.

Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği Resmi Sözcüsü Talal Nassar da İslam kardeşliği ile Kudüs davasını sahiplenen gerek Türkiye halkı ve devlet adamları olsun gerek İslam devletlerin halkları olsun teşekkürlerini sundu ve direnişin kime ve neye karşı olduğunu özetledi.

Elazığ Kudüs Platformu adına konuşma yapan Ersin Eryılmaz, konuşmasına İşgalci İsrail'i ilk tanıyan devletin Türkiye olmasının utancında olduğunu ama bugün Kudüs hassasiyeti ile net duruşu sayesinde bu duygunun yerini gururun aldığını söyleyerek başladı. Sorumluluğumuzun ağır olduğunu belirten Eryılmaz konu hakkında açıklamada bulundu.

Kapanış duasını Elazığ müftüsü yaptı. Ardından miting sona erdi.

elazig1.jpg

elazig2.jpg

elazig3.jpg

elazig4.jpg

elazig5.jpg

elazig6.jpg

elazig7.jpg

HABERE YORUM KAT