1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Elazığ’da "Gençliğin Anlam Arayışı" konferansı düzenlendi
Elazığ’da "Gençliğin Anlam Arayışı" konferansı düzenlendi

Elazığ’da "Gençliğin Anlam Arayışı" konferansı düzenlendi

Düşünce Akademisi Öğrenci Topluluğu tarafından "Gençliğin Anlam Arayışı" konulu konferans düzenlendi

16 Mayıs 2022 Pazartesi 17:50A+A-

Düşünce Akademisi Öğrenci Topluluğu "Gençliğin Anlam Arayışı" konulu Konferans düzenlendi.  Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuğu araştırmacı yazar Kenan Alpay oldu.

Konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Araştırmacı yazar Kenan Alpay gençliğin anlam arayışı üzerine bilgilendirmelerde bulundu.

 “TÜRKİYE GİDEREK YOL AYRIMINA DOĞRU YAKLAŞAN BİR POZİSYONDA”

Alpay, Türkiye’nin ne çok iyi ne de çok kötü bir durumda olmadığını ancak yol ayrımında olan bir ülke olduğunun altını çizdi. Alpay, “Türkiye ne şimdiye kadar yaşamadığı kadar berbat, kıyamet senaryolarını andıracak bir durumda ne de şimdiye kadar hiç olmamış gibi hiç olmayacak gibi büyük başarıların eşiğinde bir ülke. Hepsini aynı anda yaşayan ama giderek yol ayrımına doğru yaklaşan bir pozisyondayız” dedi.

“SORUN EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ BU SIKINTILARDAN KAYNAKLANMIYOR”

Alpay yeni dönemde gençlerin hayallerine değindi. Alpay, “Çocukların önemli bir kısmı daha önceden mühendis olacaktı, pilot olacaktı, uzaya gidecekti, doktor olacaktı gibi hayaller kurarken Youtuber olmaktan öteye geçmeyen hayaller var. Ağzını açan problemi çok net bir biçimde tasvir etmek ve çok köklü bir biçimde çözüm önermek için iş eğitim sistemindeki sakatlıktan kaynaklanıyor deniliyor. Zannedersiniz ki çocuklar okula gittiği için, ödevlerini yaptığı için bu işler başımıza geliyor hâlbuki tam tersi. Bu eğitim modelinde bir takım sıkıntılar eksikler var muhakkak ama sorun eğitim sistemindeki bu sıkıntılardan kaynaklanmıyor bilakis eğitim sisteminin dışındaki mecralar çocukları bu alana doğru yönlendiriyor” dedi.

Kaynak: Kanal23.com

HABERE YORUM KAT