1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. El Kaide’den Yemen İçin Özür Açıklaması
El Kaide’den Yemen İçin Özür Açıklaması

El Kaide’den Yemen İçin Özür Açıklaması

Yemen El Kaidesi 5 Aralık günü Yemen Savunma Bakanlığı'nda gerçekleşen saldırı hakkında bir video yayınladı.

23 Aralık 2013 Pazartesi 12:26A+A-

El Kaide'nin Arap Yarımadası liderlerinden Kasım el Rimi, 5 Aralık günü yapılan saldırıda Savunma Bakanlığı yerleşkesi içerisindeki hastanede yaşanan olayın bir hata olduğunu söyledi ve ölen kişilerin ailesinden özdür diledi.

Kasım el Rimi açıklamaya şu sözlerle başladı: "Biz bu konuda Allah Rasulü’nün (s.a.v.) Halid bin Velid’e (r.a.) hata ederek 70 kişiyi öldürdüğü zaman söylediği sözü söylüyoruz. Allah Rasulü (sav) dedi ki: “Allah’ım Halid’in yaptığı hatadan bizi uzak tut.“ Ve biz de diyoruz ki: "Allah’ım kardeşlerimize yapılan bu hatadan bizi uzak tut."" 

Bakanlık binasında bulunan güvenlik kameraları kayıtlarında; saldırıyı gerçekleştiren 9 El Kaideliden bir tanesinin yaşanan karmaşa sırasında elindeki el bombasını hastane koridorunda bulunan kişilerin üzerine attığı görülüyor. 

Bu görüntüleri kullanan bir çok basın kuruluşu o gün yapılan saldırıda sadece hastane hedef alınmış gibi gösterdi.

Hastane koridorundaki mağdurlara tazminat ödeneceğini açıklayan Kasım el Rimi: "Hastanede yaşanan olayın sorumluluğunu kabul ediyoruz. Biz saldırıların sorumluluğunu üstleniyoruz, diyetimizi, ve gereken yükümlülükleri ve daha fazlasını ödemeye hazırız. Şeriatımız bize ne emrediyorsa hepsini yapacağız. Biz Şeriat’a uyarız ve O’na karşı gelmeyiz." dedi.

Açıklamanın tamamı:

Yemen El Kaide'si Amerikan insansız savaş uçakları tarafından sürekli yapılan sivil katliamlarına misilleme amacıyla 5 Aralık 2013 günü Yemen Savunma Bakanlığı'na saldırı düzenledi. Aralarında Amerikalı diplomatların ve CIA ajanlarının da olduğu 52 kişi öldü ve 167 kişi yaralandı.

Yemen El Kaidesi, ABD'li uzmanların bu merkezde olduğunu ve insansız hava araçlarının bu merkezden kontrol edildiğini belirtti. Saldırı hakkında yayınladıkları bildiride: "Saldırıyı düzenlediğimiz yer Amerikalı askerlerin Müslümanlara karşı savaşta kullandığı bir merkezdi. Bu sebeple burası bizim için meşru bir hedeftir." dediler.

Olay Yemen'de Bir İlk

Sivil insanların öldürüldüğü olayın Yemen'de bir savaşçı tarafından müteammiden gerçekleştirildiği ilk saldırı olduğu bildiriliyor. El Kaide'nin daha önce de Yemen'de polis güçlerine yönelik bazı saldırıları sivil insanların yaşamını tehlikeye atmamak için iptal ettiği görüntüler yayınlanmıştı. 

(INCANEWS)

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum