1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. El Kaide: Mısır Saldırılarıyla Alakamız Yok!
El Kaide: Mısır Saldırılarıyla Alakamız Yok!

El Kaide: Mısır Saldırılarıyla Alakamız Yok!

Mücahid Şura Konseyi, 18 güvenlik görevlisinin öldüğü Mısır saldırısıyla alakalarının olmadığını açıkladı.

07 Ağustos 2012 Salı 19:39A+A-

Mısır'ın Sina Yarımadasında faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Mücahid Şura Konseyi Mısır ordusuna düzenlenen saldırıyla ilgilerinin olmadığını açıkladı. Örgüt yaptığı açıklamada saldırıyla yakından uzaktan alakalarının olmadığını ilan etti. Örgüt tek hedeflerinin İsrail olduğunu ve saldırının bir tuzak olduğunu belirtti.

Mücahid Şura Konseyi tarafından yapılan açıklamada saldırının bölgedeki samimi mücahid hareketleri baskı altına almak ve İsrail'e odaklanmalarını engellemek amacı taşıdığı vurgulanarak tek hedefin İsrail olduğu dile getirildi.

El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen Şura Konseyi "tek amaçlarının İsrail'e saldırmak" olduğunu belirterek 18 Haziran'da İsrail'i hedef alan saldırıda Mısır askerlerine zarar vermemek için büyük çaba harcadıklarını ve hiç bir Mısır askerinin olayda zarar görmediğini de hatırlattı. Amaçlarının işgal devletini zayıflatmak olduğunu belirten hareket saldırının bir komplo olduğunu ve mücahidlerin hedefe konulduğunu dile getirdi.

Ayrıca El Kaide yanlısı bir stratejik araştırma merkezi olan Davetul Hak Stratejik Araştırmalar ve Çalışmalar Merkezi de yayınladığı bir analizde saldırının bir çok şüpheli yön taşıdığı ve bölgede İsrail'in çıkarlarına hizmet edecek olayları tetikleme amacı taşıdığı bildirildi.

Kudüs Mücahidleri Şura Konseyi Kuruluş Bildirgesi

  

HABERE YORUM KAT