1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. El Kaide 20 Askeri Serbest Bıraktı
El Kaide 20 Askeri Serbest Bıraktı

El Kaide 20 Askeri Serbest Bıraktı

El Kaide kaçırdığı 20 askeri serbest bıraktı.

04 Ekim 2013 Cuma 08:21A+A-

Yemen'de, "Arap Yarımadası El Kaidesi" olarak da bilinen Ensar üş-Şeria adlı örgüt, 2 hafta önce kaçırdığı 20 askeri serbest bıraktı.

Şebva kentinin Mayfaa bölgesinde ''özel güçlere'' bağlı 20 askeri, bir üsse düzenlenen silahlı saldırı sırasında esir alan örgüt, kabile üyelerinin arabuluculuğu sonucu askerleri serbest bıraktı.

Emniyet yetkilileri, 20 askerin öldüğü, 15'inin yaralandığı Şebva baskınında esir düşen 20 askerin serbest bırakıldığını doğrularken, bölgede devlet ile örgüt arasında arabuluculuk yapan kabile ve aşiretler, bu şekilde serbest bırakılan asker sayısının 40 olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, Albay Vahabi Velid'in, Aden'in Tawahi bölgesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Görgü tanıkları Velid'in, kimliği belirsiz silahlı kişilerce aracına ateş açılması sonucu öldüğünü belirtirken, saldırganların yakalanması için araştırma başlatıldığı ifade edildi.

Yemen'de son aylarda hükümet yetkilileri ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırı ve suikastlarda artış yaşanıyor. Yetkililer eylemlerden, "Arap Yarımadası El Kaidesi" olarak adlandırılan silahlı grupları sorumlu tutuyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum