1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. El-Hatib: “Mısır’daki Darbede İsrail’in Parmağı Var”
El-Hatib: “Mısır’daki Darbede İsrail’in Parmağı Var”

El-Hatib: “Mısır’daki Darbede İsrail’in Parmağı Var”

Kudüs'teki İslami Hareket'in genel başkan yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatib, İsrailli yöneticilerin Mısır darbesine çok sevindiklerini söyledi.

11 Temmuz 2013 Perşembe 18:32A+A-

Filistin'de 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in genel başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Mısır'da Savunma Bakanı General El-Sisi'nin seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı gerçekleştirdiği askeri darbede İsrail'in parmağı olduğunu söyledi.

Şeyh Kemal El-Hatib, Mısır'daki darbe sonrası İsrail'de yaşanan sevince ve işgal rejimi liderlerinin darbeden duydukları memnuniyeti ifade eden açıklamalarına dikkat çekti.

İsrail Güvenlik Bakanı'nın Mısır'da yaşananlardan sevinç ve mutluluk duyduğunu söylediğini belirten El-Hatib, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun bakanlarını Kahire'deki darbecilerin işlerini zorlaştıracak açıklamalar yapmamaları konusunda uyardığını hatırlattı.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan El-Hatib, İsrailli yetkililerin bu tür açıklamalarının yanında darbeden hemen bir gün sonra İsrailli üst düzey bir güvenlik yetkilisinin Kahire'ye gittiğine dikkat çekerek, İsrail'in darbecileri yönlendirmede rolü olduğunu ifade etti.

Şeyh Kemal El-Hatib, darbenin amacının herkesi şaşırtan ve dengeleri altüst eden Arap Baharı'nı başarısız kılmak olduğunu ve yöneticilerini özgür iradeleriyle seçen hakların sevinçlerini çalmak istediklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT