1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. El-Halil'de çok sayıda öğrenci çocuk, işgalcilerin vahşi saldırılarına maruz kaldı
El-Halil'de çok sayıda öğrenci çocuk, işgalcilerin vahşi saldırılarına maruz kaldı

El-Halil'de çok sayıda öğrenci çocuk, işgalcilerin vahşi saldırılarına maruz kaldı

​​​​​​​El-Halil'de 14 yaşın altında çok sayıda öğrenci çocuk siyonist işgal güçlerinin vahşi saldırılarına maruz kaldı.

07 Ekim 2022 Cuma 23:37A+A-

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'de 14 yaşın altında çok sayıda öğrenci çocuk siyonist işgal güçlerinin vahşi saldırılarına maruz kaldı. İşgalci askerlerin çocukların üzerine yağmur gibi gaz bombası attığı ve bu gaz bombalarının onlarca çocuğu ciddi şekilde etkilediği belirtildi. Öğrencilerden bazılarının yaralandığı ifade edildi.

Hz. İbrahim Camisi civarında bulunan El-Halil Erkekler İlköğretim Okulu'nun Müdürü Kusay El-Ca'beri, çocukların bugün (5 Ekim Çarşamba) akşam saatlerinde okulda derslerin bitmesinden sonra evlerine gitmek üzere okuldan çıktıkları sırada işgalci askerlerin üzerlerine yoğun bir şekilde gaz bombası attığını dile getirdi.

Müdür El-Ca'beri bu saldırı yüzünden birçok öğrencinin nefes alma krizi yaşadığını, bazılarının da bedenlerinde atılan gaz bombaları sebebiyle yaralar oluştuğunu söyledi. 

İşgal güçleri geçen hafta da El-Halil'in güneyinde El-Haciriyye İlköğretim Okulu'nun orta kısmını basarak, dersliklere girmiş, hem öğretmenleri hem de öğrencileri vahşice darp etmişlerdi ve bu yüzden birçok kişi yaralanmıştı. 

Siyonist işgal güçleri Filistin'in her tarafında tam bir eşkıya gücü sıfatıyla vahşice saldırılar gerçekleştirirken ve dehşet saçarken İngiltere'nin başbakanı Truss kendisinin büyük siyonist ve İsrail'in büyük destekçisi olduğunu ilan edebiliyor. Büyük siyonist ancak büyük bir canavar olabilir! 

HABERE YORUM KAT