1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. El-Cezire "İsrail'deki Paralı Askerler" Belgeselini Yayınladı
El-Cezire "İsrail'deki Paralı Askerler" Belgeselini Yayınladı

El-Cezire "İsrail'deki Paralı Askerler" Belgeselini Yayınladı

El-Cezire kanalı dün akşam (4 Aralık Pazar) Avrupa'dan gelen paralı askerlerin işgal ordusu saflarında savaştıklarını anlatan "İsrail'deki Paralı Askerler" isimli belgesel filmi yayınladı.

06 Aralık 2016 Salı 01:42A+A-

El-Cezire kanalında "Kara Kutu" adıyla yayınlanan araştırmalara dayalı belgesel filmler kapsamında yayınlanan filmin yapımına Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Evi'nin de katkıda bulunduğu ifade edildi.

Belgesel filmde Avrupa'dan gelen yüzlerce paralı askerin işgal ordusunda gönüllü olarak görev yaptığı ve özel güçlerle birlikte Filistinli sivilleri öldürdüğü anlatılıyor.

Filmde ayrıca Avrupa hükümetlerinin cihad cemaatlerine katılanlara karşı amansız bir mücadele verirken Avrupalı paralı askerlerin Avrupa'da faaliyet gösteren dernekler aracılığıyla işgal rejimine giderek işgal ordusu saflarında savaşmalarını görmezden geldiğine dikkat çekiliyor.

El-Cezire kanalında yayınlanan belgesel filmde İngiltere ve Hollanda'da birçok derneğin işgal ordusuna Avrupa'dan paralı asker kazandırmak için çalıştığı belirtiliyor ve söz konusu derneklerin faaliyetlerinin ne ölçüde yasal olduğu sorgulanıyor.

Belgesel filmde işgal rejiminin dünyanın çeşitli bölgelerinden işgal ordusuna paralı asker kazandırmak için düzenlediği kampanyalara da ışık tutuluyor.

Filmi hazırlayan ekibin farklı ülkelerden gelip işgal ordusunda görev yapan paralı askerlere ulaşmayı başardığı ve işgal ordusuna katılma hikâyelerini kamera önünde anlatmalarını sağladığı, paralı askerlerden bazılarının 2014 yazındaki savaşa katılarak Filistinlileri öldürdüklerini itiraf ettikleri ifade edildi.

Belgeselin Tümü:

HABERE YORUM KAT