1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ekrem İmamoğlu halkın dört gözle beklediği projesini yerinde inceledi!
Ekrem İmamoğlu halkın dört gözle beklediği projesini yerinde inceledi!

Ekrem İmamoğlu halkın dört gözle beklediği projesini yerinde inceledi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler'deki yeni heykel projesi ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Projesi tamamlanan büyük eserin metro, köprülü kavşak veya kütüphane gibi bir hizmet değil yine Atatürk heykeli olacağı öğrenildi.

29 Eylül 2022 Perşembe 23:38A+A-

20 milyona yaklaşan nüfusuyla İstanbul'da halk belediyeden hayatı kolaylaştıracak, stres ve yorgunluğu azaltacak somut hizmetler beklerken, İBB yönetimi Kemalist ideolojiyi temsil eden anıt heykelleri her meydana ve caddeye dikmek üzere seferberlik ilan etmiş durumda.

İstanbul halkı kronikleşen trafik sıkışıklığı, önü alınamayan hayat pahalılığı, her geçen gün büyüyen kiralık ev telaşesi, sürekli yolda kalan İETT otobüsleri ve metrobüsler, bir türlü tamamlanamayan metro hatları vd. sorunlarla boğuşmaktan bitap düşerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sinir bozucu dans gösterileri ve heykellerle şehri “rehabilite” etmeye girişiyor. Dertlere deva, sıkıntılara çare olarak gösterilen yol resmi ideolojinin “ulu önder ve ebedi şef” kültünü heykellerle kalıcılaştırma gayretkeşliğinden öteye geçmiyor tabii ki. Heykellerin, dansların, marşların kılavuzluğunda şekillenen şehircilik siyasetini aydınlanma ve ilerleme olarak pazarlayan, bilimsel akıl ve sosyal adalet diye propaganda ediliyor hala.

CHP ve İYİ Parti çevrelerinde adı sık sık cumhurbaşkanı adayı olarak telaffuz edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler ilçesinin Dörtyol Meydanı'na yapılmak üzere örneğini her köşede binlerce kez gördüğümüz “yeni” bir Atatürk heykeli çalışması başlatarak vizyon ve misyonun önceliklerine dair bir mesaj veriyor. Kemalist ideoloji ve siyaseti sembolize eden anıt heykeller halkın iradesini, kimliğini ve tasavvurunu terbiye etmek üzere en çok kullanılan unsurlardan biri olmaya devam ediyor.

resized-38f64-917c08aeibb-9682.jpeg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum