1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz"
"Ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz"

"Ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz"

Grup toplantısında yaptığı 'yeni dönem' açıklamasının ardından piyasalarda olumlu hareketin başladığını söyleyen Erdoğan, ekonomi ve hukuk alanlarında yeni bir reform dönemi başlattıklarını söyledi.

13 Kasım 2020 Cuma 18:10A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Namık Kemal Stadı'nda gerçekleştirilecen AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkan vurgular şöyle:

"Ekonomi ve hukukta reform dönemi başlıyor"

Ekonomide dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği süreçte yeni bir yaklaşımı hayata geçireceğimizi grup toplantımızda açıklamıştık. Ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz. Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde, gözle görülür hareketlenme başladı. Amacımız ülkemizi hedefleri doğrultusunda geliştirmek ve kalkındırmak. Önceliğimiz şüphesiz enflasyonu tek haneli rakamlara ve orta vadeli programdaki seviyelere çekmektir.

"Piyasalarda olumlu hareketler başladı"

Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz. Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makro ekonomik istikrar olmak üzere 3 sac ayağı üzerinde inşa ederek, inşallah hedeflerimize ulaştıracağız. İstihdamı artırarak iş ve aş endişelerini ortatan kaldırmak temel hedeflerimiz arasında. Piyasalarda olumlu hareketlenme başladı. Yerli ve uluslararası yatırımcılara yeni yatırım çağrısında bulunuyorum. Yeni reform paketiyle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor."

Kaynak: NTV

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum