1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ekmeği İçin Ekmek Taşıdı, Öldürüldü...
Ekmeği İçin Ekmek Taşıdı, Öldürüldü...

Ekmeği İçin Ekmek Taşıdı, Öldürüldü...

Tunceli’de karakola ekmek taşırken öldürülen Veli Sarısaltık ekmek parası için mecburen bu işe girmişti.

18 Ekim 2011 Salı 12:57A+A-

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde kamyonetle karakola ekmek taşırken yolu kesilerek öldürülen Veli Sarısaltık geride acı dolu bir yaşam öyküsü bıraktı. Babası intihar ettiği için yıllardır yaşlı annesi ve kızkardeşine bakan Sarısaltık kendisini “Bu işi yapman tehlikeli” diye uyaranlara “Biliyorum ama başka çarem yok. Evimi geçindirmek zorundayım” yanıtı vererek iki ay önce işe başladı. Sarısaltık’ın sosyal paylaşım sitesinde kendisine seçtiği isim ise Yunan Mitolojisi’nin savaş tanrısı Ares.

Veli Sarısaltık geride yürekleri sızlatan bir yaşam öyküsü bıraktı. Onu tanıyan herkes aynı şeyi söylüyor: “Yoksuldu, garibandı Veli. Ama kimseye en ufak bir zararı olmazdı.” İşte bu yokluk, yoksulluk Veli’nin omuzlarına ilk kez 17 yaşında çöktü tüm ağırlığıyla. Babası intihar edince yaşlı annesine ve kızkardeşine o bakmaya başladı. Ne iş bulsa yaptı.

İki ay önce şoförlüğe başlamıştı

Hozat’ın sevilen gençlerinden biriydi. Ata binmeye düşkündü, fırsat bulunca biner gezerdi. Sosyal paylaşım siteleri yaygınlaşınca bir hesap açtı. Kendisi için seçtiği isim ise Yunan mitolojisinin savaş tanrısı Ares oldu. Bir de yazı ekledi sayfasına. “Korkunla yaşayacağına, o korkunla bir gün yüzleş, ömür boyu rahat yaşa’. Nedir korkusu bilinmez ama onun için kaygılananlar da vardı. İki ay önce karakola ekmek taşıyan bir kamyonun sürücülüğünü yapacağını söylediğinde uyardılar Veli’yi. “Bu iş riskli biliyorsun, başına bir iş gelir” dediler.

Firma sahibi de bir yıl önce kaçırıldı

Veli Sarısaltık’ın yanında çalıştığı Hakkı Balık’ın kardeşi Hayati Balık geçen yıl karakola malzeme taşıdığı gerekçesiyle PKK’lılar tarafından kaçırılmıştı. Balık serbest kaldıktan sonra kendisi bir daha asla malzeme taşımadı ama firması aynı işi sürdürüyordu. Veli bu firmadan şoförlük teklifi alınca çaresiz kabul etti. Kamyona yüklenen ekmekleri karakola götüren aracı kullanmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Tam Hayati Balık’ın kaçırıldığı bölgede kaçırıldı dört gün önce. Bir süre sonra ormanda kurşunlanarak öldürülmüş şekilde bulundu.

Remzi Budancir / Taraf

HABERE YORUM KAT