1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ek gözaltı süresini 1 yıl uzatan teklif Meclis’ten geçti
Ek gözaltı süresini 1 yıl uzatan teklif Meclis’ten geçti

Ek gözaltı süresini 1 yıl uzatan teklif Meclis’ten geçti

Terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi adı altında gözaltı sürelerinin uzatılmasını öngören değişiklik teklifi Meclis'ten geçti. Ek gözaltı sürelerinin uzatılmasına ilişkin hükümlerin uygulaması 31 Temmuz 2021'den itibaren 1 yıl uzatılacak.

18 Temmuz 2021 Pazar 12:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

TBMM Genel Kurulu'nda, ek gözaltı sürelerine ilişkin kanun teklifinin, terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi için gözaltı sürelerinin, bazı suçlarla ilgili olarak yeniden düzenlenmesine ve ek gözaltı sürelerinin getirilmesine ilişkin hükümlerin uygulamasının, 3 yıl daha uzatılmasını öngören maddesi, AK Parti'nin değişiklik önergesiyle revize edildi.

Müzakerelerin ardından kabul edilen önergeye göre, söz konusu uygulama süresi 31 Temmuz 2021'den itibaren 3 yıl yerine 1 yıl daha uzatılacak.

OHAL uygulamalarının sürdürülmesi anlamına gelen bu uygulama muhalefetin tepkilerine konu olmuş ve hükümet 3 yılı 1 yıla çekmek durumunda kalmıştı.

Özgür-Der de konuyla alakalı bir açıklama yaparak OHAL yetkilerinin uzatılmasına değil, hukuk devletinin etkinleştirilmesine ihtiyaç olunduğuna dikkati çekmişti.

 

HABERE YORUM KAT