1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ehl-i Fikir’in “Sukuta Muhalefet” Oyunu Beğeniyle İzlendi
Ehl-i Fikir’in “Sukuta Muhalefet” Oyunu Beğeniyle İzlendi

Ehl-i Fikir’in “Sukuta Muhalefet” Oyunu Beğeniyle İzlendi

Ehl-i Fikir adıyla çalışmalarını ve kampanyalarını sürdüren gençler, geçtiğimiz pazar günü, Üsküdar'da “Sükûta Muhalefet” isimli oyunlarını sahnelediler.

19 Şubat 2016 Cuma 15:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

"Acıların verdiği üzüntü ülfete dönüştüğünde, konuştuğumuz mazlum kardeşlerimizden tek bir şey duymaya başlamıştık:

ANLATIN!

HERKESE ANLATIN!" (Ehl-i Fikir)

Ehl-i Fikir adıyla çalışmalarını ve kampanyalarını sürdüren gençler, geçtiğimiz pazar günü, Üsküdar'da “Sükûta Muhalefet” isimli oyunlarını sahnelediler. Geliri Suriye Un Tırı ve Türkmen Dağı yardım projelerine aktarılan oyunda ümmetin ahvalini anlatan kısa hikâyeler canlandırıldı. İlk gösteriye ilgi yoğun oldu.

Oyunun ardından yapılan yorumlardan bazıları ise şu şekilde:

“Bir kaç Müslüman genç hanım birleşmişler, İslam dünyası için ne yapabiliriz diye düşünmüşler ve pek de alışık olmadığımız bir şekilde karşımıza çıkmışlar... Sükûta Muhalefet'in ilk oyununu dün gözyaşları ile izledik. Kardeşlerimizin anlattıkları yanında başarılarıydı aynı anda bizi ağlatan. Suriye'yi, Afrika'yı, Mısır'ı, Çeçenistan'ı yaşamış gibi anlattılar, oynamadılar yaşadılar bizlere de yaşattılar. Canlı bir belgesel izledik sanki.. Kardeşlerimin her birini tekrar tebrik ederim. Hanımlara özel sahnelenen bu oyunu bence tüm gençler, hanımlar izlemeli…” (Yönetmen Tülay GÖKÇİMEN)

"Bu ümmetin sırtı yere gelmez! Kızlarımız bize burada ümmetin derdini anlattılar. Bu ümmetin Asiyeleri var oldukça ümmete bir şey olmaz." (Suriyeli Aktivist Fatma HUSEYN)

fb_img_1455882092805.jpg

fb_img_1455882097006.jpg

fb_img_1455882102799.jpg

fb_img_1455882198848.jpg

HABERE YORUM KAT