1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Edirne İslam Gençliği Başkanı Habil Mert'e 8500 TL Para Cezası
Edirne İslam Gençliği Başkanı Habil Mert'e 8500 TL Para Cezası

Edirne İslam Gençliği Başkanı Habil Mert'e 8500 TL Para Cezası

Edirne İslam Gençliği Derneği Başkanı Habil Mert'e halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan 9,5 ay hapis cezası verildi. Tahrik indiriminden ceza 6 aya düşürüldü. Hapis cezası 8500 TL para cezasına çevrildi.

09 Mart 2018 Cuma 20:04A+A-

Kürşat Okur / Haksöz Haber

Trakya Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ı Edirne’ye davet ederek konferans düzenlemek istedi. 9 Mayıs tarihinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda düzenlenmesi planlanan 'Bu Zamanda Genç Olmak’ konulu konferansın afişleri kentin farklı noktalarına asıldı. Nurettin Yıldız’ın konferans vermek için kente geleceğinin duyulmasının ardından sol çeteler ve feminist örgütler “Nurettin Yıldız’ı Edirne’de istemiyoruz” başlığı altında sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak konferansı iptal ettirdiler.

Yaşanan gelişmeler üzerine Edirne İslam Gençliği, Nurettin Yıldız’ın Edirne’de konferans vermesi için bir çalışma başlattı ve bu konferans Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda Nurettin Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Edirne Nar Kadınlar Derneği, konferansı tertip eden Edirne İslam Gençliği Derneği Başkanı Habil Mert hakkında konferans öncesi yaptığı açıklamadan dolayı suç duyurusunda bulundu.

Bugün davanın karar duruşması yapıldı. Habil Mert tehdit ve hakaret suçlamasından beraat etti fakat halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan hakkında 9,5 ay hapis verildi. Tahrik indiriminden ceza 6 aya düşürüldü. Hapis cezası 8500 TL para cezasına çevrildi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum