1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ebu Zuhri: “Tutuklular Açlık Grevine Devam Ediyor”
Ebu Zuhri: “Tutuklular Açlık Grevine Devam Ediyor”

Ebu Zuhri: “Tutuklular Açlık Grevine Devam Ediyor”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Abbas yönetimine bağlı bir güvenlik yetkilisinin Hamas üyesi tutukluların açlık grevinden vazgeçtiğine dair açıklamalarını yalanladı.

19 Aralık 2010 Pazar 15:25A+A-

 Ebu Zuhri, Batı Yaka zindanlarındaki Hamas üyelerinin başlattığı açlık grevinin hâlâ devam ettiğini belirterek, yargı tarafından onaylanan fakat resmi makamlarca uygulanmayan haklarını elde etmek için açlık grevine başlayan tutuklulara yenilerinin eklendiğini söyledi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün (19 Aralık Pazar) medyaya yaptığı açıklamada, Fetih Hareketi'nin ve Abbas yönetiminin açlık grevinde olan tutukluların hayatından sorumlu olduğunu belirtti.

Ebu Zuhri daha sonra şöyle dedi: "Batı Yaka'daki Hamas üyesi tutukluların açlık grevine son verdikleri yönünde bir güvenlik yetkilisine dayandırılan haberlerin aslı yoktur ve amacı açlık grevi nedeniyle oluşan baskıyı kaldırmaktır."

Hamas üyesi tutukluların açlık grevine devam ettiğini bildiren Ebu Zuhri, insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak açlık grevindeki tutukluların sıkıntılarının giderilmesi için harekete geçmelerini istedi.

Ebu Zuhri, açlık grevine başlayan tutukluların salıverilmesi yönünde yargı kararı bulunmasına rağmen Abbas'a bağlı milis güçlerinin bu karara uymadığını hatırlattı.

Abbas yönetimine bağlı bir güvenlik yetkilisi, açlık grevine başlayan Hamas üyesi tutukluların yapılan görüşmeler sonucu kendi istekleriyle açlık grevine son verme kararı aldıklarını iddia etmişti. (FEM)

HABERE YORUM KAT