1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ebu Ubeyde: “Yakında Çok Önemli Bilgiler Paylaşacağız”
Ebu Ubeyde: “Yakında Çok Önemli Bilgiler Paylaşacağız”

Ebu Ubeyde: “Yakında Çok Önemli Bilgiler Paylaşacağız”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, bugün Kassam Tugaylarının sitesine verdiği özel demeçte, yakında çok önemli bazı bilgileri, rakamları ve gerçekleri paylaşacaklarını duyurdu.

16 Aralık 2010 Perşembe 00:08A+A-

 İzzeddin El-Kassam Tugayları adına yapılan bu açıklama ve Başbakan İsmail Heniyye'nin de dün yaptığı konuşmada basın mensuplarından Kassam'ın yapacağı açıklamayı dikkatle izlemelerini istemesi basın mensuplarını fazlasıyla heyecanlandırırken, Kassam sözcüsü hangi konuda ve neyle ilgili rakamlar vereceği konusunda bir açıklama yapmadı.

Basın mensuplarının karşısına fazla çıkmayan Kassam sözcüsü, çıktığında ise, hem direnişi hem de işgal rejimini ilgilendiren çok önemli bilgiler veriyor; dosta olduğu kadar düşmana da önemli mesajlar iletiyor. Dolayısıyla Kassam'ın açıklamalarını Filistin halkı kadar, bu halkın düşmanı da takip ediyor.

Kassam Tugayları, Hamas'ın kuruluşunun 23. dönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, hareketin kuruluşundan şimdiye kadar 1808 şehit verdiğini duyurmuştu.

İzzeddin El-Kassam Tugayları dün (14 Aralık Salı) yayınladığı bildiride şu rakamları da verdi: "Kassam Tugayları düşman güçlerine, mevzilerine ve hedeflerine toplam 10.981 füze ve roket attı. Bu süre içinde yaptığı operasyon ve istişhad eylemlerinde ise 1349 Siyonist askeri öldürdü ve 6357 askeri de yaraladı."

Kassam Tugayları devamla, kuruluşundan şimdiye kadar 87'si istişhad eylemi olmak üzere toplam 1106 operasyon gerçekleştirdiğini belirtti.

FEM

HABERE YORUM KAT