1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ebu Merzuk: "Komutan Deyf'in Eşi ve Oğlu Şehit Oldu"
Ebu Merzuk: "Komutan Deyf'in Eşi ve Oğlu Şehit Oldu"

Ebu Merzuk: "Komutan Deyf'in Eşi ve Oğlu Şehit Oldu"

Hamas siyasi bürodan Ebu Merzuk, İzzeddin el-Kassam komutanı Muhmmed ed-Deyf'ın eşi ve 7 aylık oğlunun dün geceki saldırıda şehit olduklarını açıkladı.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 14:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, dün gece Gazze kentinde Ed-Delu ailesine ait eve işgal ordusunun düzenlediği hava saldırısında İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Muhammed Ed-Deyf'ın eşinin ve yedi aylık oğlu Ali’nin şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında, İsrail'in beklenmeyen bir şekilde üç füze düştüğünü açıkladığını ve Netanyahu'nun müzakerelerin durdurulduğunu, heyeti geri çektiğini ilan ettiğini ve ateşkesin sona erdiğini ilan ettiğini yazdı.

İlk başta bu beklenmedik adımların sebebini anlayamadıklarını fakat daha sonra Gazze'den atılan hiçbir füze olmadığı ve işgal güçlerinin Hamas'ın üst düzey bir yetkilisini hedef almak için bahane uydurduğu haberinin geldiğini ifade eden Ebu Merzuk, Netanyahu'nun ahmaklığı sayesinde sivillere yönelik yeni bir katliama imza attığını, uluslararası anlaşmaları çiğnediğini ve yine yanlış istihbaratla hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi, bugünkü sayısının ilk sayfasında saldırının hedefinin Muhammed Ed-Deyf olduğunu yazdı.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal rejimini Ed-Delu ailesinin evine saldırı düzenlemesinin gerçek sebebini açıklamaya davet ederek, ateşkesi bozan işgalcilerin kendilerine cehennemin kapılarını açtıklarını ifade etmişti.

Deyf, İsrail'in saldırılar için bahane ettiği Gazze'deki tünellerin kurulmasına öncülük etmiş ve tünel saldırılarıyla İsrail'e ağır kayıplar verdirmişti. Muhammed Deyf, İsrail'in en çok çekindiği Hamas komutanlarından biri olarak biliniyor.

MUHAMMED DEYF KİMDİR? >>>

 

HABERE YORUM KAT