1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ebu Hamza'ya ABD'de Ömür Boyu Hapis
Ebu Hamza'ya ABD'de Ömür Boyu Hapis

Ebu Hamza'ya ABD'de Ömür Boyu Hapis

Mısır asıllı Londralı imam Ebu Hamza, ABD'de "teröristlere yardım ve yataklık etmek" suçundan ömür boyu hapse mahkum oldu.

10 Ocak 2015 Cumartesi 02:09A+A-

Mayıs 2014'te görülen davada "teröristlere yardım ve yataklık ettiği" gerekçesiyle 11 ayrı suçtan hüküm giyen Ebu Hamza'nın ömür boyu hapis kararı New York'taki federal mahkeme hakimi tarafından onaylandı.

Esas adı Mustafa Kamil Mustafa olan Ebu Hamza, ABD'nin Oregon eyaletinde "cihatçılara eğitim kampı" amacıyla iki kişiyi görevlendirmek, Afganistan’da El Kaide’ye yardım etmek amacıyla adamlarını devreye sokmak ve 1998 yılında Yemen’de Batılı turistleri rehin alan eylemcilerle uydu telefonu temin etmek dahil 11 olayda suçlu bulunmuştu.

Hakim önüne çıkan Ebu Hamza mahkemede, ''Ben hala masumiyetime inanıyorum'' derken, savunma avukatları Ebu Hamza'nın daha kısa bir süre ceza almasını ve engelli olması nedeniyle sağlık tesisinde cezasını çekmesi talebinde bulundu.

2004 yılında İngiltere'de tutuklanan ve ABD’ye iade edilen Ebu Hamza cinayete teşvik, ırkçılık ve nefret suçları nedeniyle 7 yıldır hapiste bulunuyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum