1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Nasihat etmeyen ve nasihat edenleri sevmeyen toplumda hayır yok”
“Nasihat  etmeyen ve nasihat edenleri sevmeyen toplumda hayır  yok”

“Nasihat etmeyen ve nasihat edenleri sevmeyen toplumda hayır yok”

Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu, Gazeteci-Yazar Kenan Alpay’ı “Düşünsel Savrulmalar ve Ahlaki Yozlaşmalardan Nasıl Kurtulacağız?“ konulu bir konferans vermesi için Malatya İnönü Üniversitesinde ağırladı.

15 Mayıs 2022 Pazar 11:42A+A-

İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda sunuculuğu Adem Korkusuz’un yaptığı program Ahmet İbrahim’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program Akademik Danışman Hüseyin Polat'ın selamlama konuşması ile başladı. Akabinde açılış konuşmasını yapan Bilgi ve Erdem Topluluğu Başkanı Mahsum YAŞAR “Özünü dinden alan ahlaki ilke ve prensipler insanlık tarihi boyunca beşerin yolunu aydınlatmış, ihtiyaç duyduğu âb-ı hayatı insanlığın hizmetine sunmuştur. Modernleşme ile beraber tahrif edilen birçok ilke ve değer kafa karışıklığını arttırmıştır. Özellikle her türlü bilginin metaa dönüştüğü Günümüzde ise bunun dozu çok daha ileri boyuta ulaşmıştır. Ekonomiden,  siyasete  spordan , akademiye yozlaşma ve tahrifle karşı karşıyayız. Post-modernitenin köşe yazarı, sanatçı, akademisyen ve bir kısım teologlar marifetiyle hakikati buharlaştıran, İslami ilke ve değerleri tersyüz eden, nesilleri ifsad eden, gelenek ve örfü toptan reddeden uygulama ve yaklaşımları ciddi rahatsızlıklara sebep olmaktadır. Dile getiren Yaşar ; Bütün bu dezenformasyon ve  ahlâkî yozlaşmalardan arınıp arınmamızin uyanıp dirlmemizin  ancak ve ancak Vahy-i Mübin ve Allah Resulü'nün sünnetini kendimiz ve yakınlarımız için kuşatıcı bir hayat tarzına dönüştürmekle mümkün olduğunu görmeliyiz. Diyen Yaşar Enfal süresinin  24 . Ayetinde geçen "Sizi hayat verecek şeylere çağırdığı zaman Allah'ın ve Resulü'nün çağrısına uyun "sözleriyle ilahi emirleri hatırlatarak Bilgi ve Erdem Topluluğunun bu niyetlerle kurulup programlarını icra ettiğini ifade etti.

Sözü daha sonra konferansını yapması için Gazeteci-Yazar Kenan Alpay aldı.

Konuşmasına “Bazen insan düşünsel olarak savrulduğunu bilmiyor. Birey merkezli hayat en büyük savrulmalardandır” sözleriye bireysel hayata vurgu yaptıktan  sonra Kenan ALPAY şunları belirtti:

”Şikâyetçi bir toplum şükretmeyi unutunca şikayetleri arttı. Şikayetler  dertlerin bitmesine  değil ümitsizliğin, umutsuzluğun kronik bir hal almasına  sebebiyet verdi. Kimse kendisini  savrulmuş görmüyor,  yozlaşmış görmüyor kabahati hep dışarıda arıyor. Kabahati  hep dışarıda  arayan bir toplumun iflah olması ve ıslah olması mümkün  değildir. "Biz kendi kendimize zulmettik, kendi nefsimize zulmettik. Kendimize haksızlık  ettik" diyen Hz. Adem önce kendi nefsini hesaba çekmişti; o yüzden  işe kendi nefesimizden başlamalıyız.”

Kenan Alpay sözlerine şöyle devam etti:

"Büyük sorunları  halletmek küçük  sorunları  halletmekten daha   kolaydır. "Ben Müslümanım" dediği  halde birinin ırkçılığı, ayrımcılığı, nefret politikalarını  üreten kişilerin peşine takılan  müminlerin  aralarında olmamaları gerekir."

Kenan Alpay, konuşmasına Aliye izzetbegoviç'in "Savaş  meydanda kaybedilmez, asıl savaşı kaybetmek düşmana benzemekle olur" cümlesine atıfla yabancılaşmaya yönelik vurgularla devam etti.

whatsapp-image-2022-05-15-at-11-09-52-1.jpeg

Bu bağlamda ”Bireysel ve toplumsal  anlamda geriye düşüp  teknoloji  alanında ilerliyoruz. Nasihat  etmeyen ve nasihat edenleri sevmeyen toplumda hayır  yok. Sürekli en   büyük  günahları göstererek  kendi küçük günahlarımızı  mazur görmeye başladık. Dışarıdan  bakarak İslam öğrenilmiyor. Dışarıdan  bakarak istikamet üzerinde bulunulamıyor" diyen ALPAY konuşmasını şu vurgularla tamamladı:

“Selamı yaygınlaştırınız. İkram ediniz. Akrabanızı  destekleyiniz. Yetime yoksula sahip çıkınız. Ömrünün bereketlenmesini isteyen akraba  ziyaretine devam etsin. Ölümü  çokça  anın. Ölümü  anmayı, hatırlatmayı  unutuyoruz.  Ölüm  duygusu kalbimizden  uzak durdukça  şeytanın bize karşı  kurduğu  tuzaklara daha kolay düşme  riskini taşıyoruz.” .

Program kendisine yapılan Malatya kayısısı takdiminin ardından program son buldu.

whatsapp-image-2022-05-15-at-11-09-53.jpeg

whatsapp-image-2022-05-15-at-11-09-53-1.jpeg

whatsapp-image-2022-05-15-at-11-09-54.jpeg

whatsapp-image-2022-05-15-at-11-09-51.jpeg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum