1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dursun Çiçek’ten Cihaner Taktiği
Dursun Çiçek’ten Cihaner Taktiği

Dursun Çiçek’ten Cihaner Taktiği

‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ iddialarıyla ilgili haklarında dava açılan, firari sanık Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı ‘Islak imza’ davasına 1,5 ay aradan sonra dün devam edild

19 Ekim 2010 Salı 00:54A+A-

Albay Dursun Çiçek, spor yaparken ayağını incittiği gerekçesiyle duruşmaya koltuk altı değnekleri ile katıldı. Stajyer avukat olan İrem Çiçek de, stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını almasının ardından dünkü duruşmaya babasının avukatı olarak katıldı.

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasının tutuklu sanığı Dursun Çiçek, kendi davasının, İlhan Cihaner'in Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki davasıyla birleştirilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan Çiçek, mahkemenin talebi üzerine dosyaya gönderilen İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan iletişimin dinlenmesine ilişkin karara değindi.

Bu kararın 9 Mart 2009 tarihinde alındığını, dinlenmesine karar verilen 6 kişiden 4'ünün kurmay albay, birinin adının da Dursun Çiçek olduğunu ifade eden Sanık Çiçek, "Ancak Erzincan'da olduğu gibi bu da başka Dursun Çiçek. 3 aylık bir dinleme kararı var, suçlamalar da o kadar ağır ki. Cumhuriyet'in bombalanması, Ümraniye'deki patlayıcılar, Eskişehir'deki patlayıcılar. Nereden çıktı bunlar? 9 Mart'ta Dursun Çiçek, görevinin başında. Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturmaya başlayınca, 16 Haziran'da gerçek Dursun Çiçek hakkında dinleme kararı veriliyor. Bu komplo, tertip değil de nedir?" dedi.

Tutuklu sanık Çiçek, 2002-2003 yıllarında İskenderun'da Er Eğitim Alay Komutanı olarak 6 bin kişinin eğitiminden sorumlu olduğunu anlatarak, dava konusu belgedeki imzanın, İskenderun'da görevli olduğu dönemde attığı bayram kutlama kartlarından kopyalandığı kanaatinde olduğunu söyledi.

20 Nisan'dan bu yana 28 dilekçe verdiğini, 140 talepte bulunduğunu ifade eden Çiçek, dilekçelerinden 11'inin işleme konulduğunu dile getirdi.

"Askeri Savcılık, Genelkurmay kayıtlarında böyle bir evrak olmadığı için bu sahte plana 'kağıt parçası' diyor. O zaman biz niye burada tutukluyuz?" diyen Çiçek, iddia makamı ve mahkeme heyetinin bu komployu aydınlatmak zorunda olduğunu belirtti.

Yargıtay Ceza Genel Kurulunun Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 'Ergenekon terör örgütüne üye olma' suçu kapsamında görülen davanın İlhan Cihaner'in Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki davasıyla birleştirilmesine ilişkin kararına değinen Çiçek, bu davanın da Yargıtay 11. Ceza Dairesindeki dava ile birleştirilmesini talep etti.

Sanık Çiçek, şunları söyledi: "Bu karar, artık en yüksek yargı makamının aldığı, mahkemeyi bağlayıcı bir karardır. Davanın devamının görüleceği adres gösterilmiştir. Askeri mahkeme de, siz de oraya gönderirsiniz. Kaçacak bir yerim yok. Ama lütfen siz de kaçmayın. Kararınızı verin, dosyayı Yargıtay'a gönderin. Orada hesabımızı verelim. Sayın Özese ve Sayın Haşıloğlu'nu, 25 Haziran'da aldıkları kararın arkasında durmaya davet ediyorum. Mahkemenin daha önce bağlantılı davaların birleştirilmesi yönünde aldığı kararı değiştiren veya inkar eden bir karar almasını beklemek, hukukun, yasaların, aklın ve vicdanların gereğini inkar etmek olacaktır"

'IĞSIZ, TANIK OLARAK DİNLENSİN' TALEBİ

İhbar mektubunda, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın verdiği emir üzerine, dava konusu belgeyi babası Çiçek'in hazırladığının ileri sürüldüğünü ifade eden Av. İrem Çiçek, Iğsız'ın tanık olarak dinlenmesini de talep etti.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT