1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dünyadan Taziye Mesajı
Dünyadan Taziye Mesajı

Dünyadan Taziye Mesajı

Manisa Soma'da meydana gelen 232 kişinin hayatını kaybettiği faciaya dünyadan taziye mesajları geliyor.

14 Mayıs 2014 Çarşamba 16:23A+A-

Manisa Soma'da meydana gelen 235 kişinin hayatını kaybettiği faciaya dünya liderlerinden taziye mesajları geliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ı arayarak taziye mesajını iletti.

Aliyev'den başsağlığı

Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Soma'da hayatını kaybedenler için Türkiye'ye başsağlığı mesajı yayımladı. Aliyev, Gül ve Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Manisa vilayetindeki kömür madeninde meydana gelen patlama ve sonrasında hayatını kaybedenlerin haberi beni son derece sarstı. Bu faciayla ilgili acınızı paylaşıyor size, hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye halkına bizzat kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına başsağlığı, yaralananlara şifa diliyorum."

Katar Emiri'nden yazılı mesaj

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Halife Al Sani'nin de taziye mesajını ilettiği belirtildi.

Kuveyt de başsağlığı diledi

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'da yer alan habere göre, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın Cumhurbaşkanı Gül'e taziyelerini ilettiğini aktardı.

Emir Sabah mesajında, maden faciasında hayatını kaybedenler için samimi duygularla taziyelerini sunduğunu belirterek, ölenlere Alllah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Kuveyt Başbakanı'nın da taziye mesajını Cumhurbaşkanı Gül'e ilettiği ifade edildi.

Bahreyn yazılı açıklama yaptı

Bahreyn resmi ajansı BNA'da yer alan habere göre, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife de Cumhurbaşkanı Gül'e taziyelerini bildirdi.

'Kardeş ülke'ye başsağlığı

Öte yandan Gazze'den Hamas hareketi de "kardeş ülke" Türkiye'ye taziyelerini bildiren bir mesaj yayımladı. Mesajda, "Samimi duygularla, kardeş Türk hükümeti ve halkına başsağlığı mesajımızı iletiyoruz" denildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT