1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Dünyadaki hiçbir çatışmada Gazze'deki kadar çocuk öldürülmedi
Dünyadaki hiçbir çatışmada Gazze'deki kadar çocuk öldürülmedi

Dünyadaki hiçbir çatışmada Gazze'deki kadar çocuk öldürülmedi

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, Dünyadaki hemen hiçbir çatışmada Gazze'de yaşanan kadar çocuk ölümü görmediklerini ifade etti.

18 Mart 2024 Pazartesi 13:11A+A-

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 13.000'den fazla çocuğu öldürdüğünü, diğerlerinin ise ağır yetersiz beslenmeden muzdarip olduğunu ve "ağlayacak enerjileri bile olmadığını" söyledi.

"Binlerce kişi yaralandı ya da nerede olduklarını bile tespit edemiyoruz. Enkaz altında kalmış olabilirler... Dünyadaki hemen hiçbir çatışmada bu kadar çocuk ölümü görmedik" diyen UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell Pazar günü CBS News kanalına konuştu.

"Ağlayacak enerjileri yok"

"Ağır kansızlık ve yetersiz beslenmeden muzdarip çocukların bulunduğu bölümlerde kaldım, tüm koğuş kesinlikle sessizdi. Çünkü çocuklar, bebekler... ağlayacak enerjiye bile sahip değiller."

Russell, İsrail'in soykırım niteliğindeki savaşının başlamasından bu yana iki milyondan fazla Filistinlinin açlık çektiği Gazze'ye yardım ve destek için kamyonların girmesinde "çok büyük bürokratik zorluklar" olduğunu söyledi.

Ayrıca BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) göre Gazze'nin kuzeyinde iki yaşın altındaki her üç çocuktan biri yetersiz besleniyor. Ajans ayrıca beş aydan uzun bir süredir İsrail'in aralıksız bombardımanına maruz kalan kuşatma altındaki bölgede kıtlığın yaklaşmakta olduğu uyarısında bulundu.

Savaşta ölenlerin sayısı, Gazze'deki açlık krizi ve bölgeye yardım sevkiyatını engellediği iddiaları nedeniyle İsrail'e yönelik uluslararası eleştiriler artıyor.

"Hiçbir baskı bizi savaştan alıkoyamaz"

Pazar günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Mısır sınırındaki Refah kentine kara saldırısı düzenleyeceği tehdidini yineledi.

Netanyahu ofisi tarafından yayınlanan bir videoda "Hiçbir uluslararası baskı bizi savaşın tüm hedeflerini gerçekleştirmekten alıkoyamaz: Hamas'ı ortadan kaldırmak, tüm rehinelerimizi serbest bırakmak ve Gazze'nin artık İsrail'e karşı bir tehdit oluşturmamasını sağlamak" dedi.

"Bunu yapmak için Refah'ta da operasyon düzenleyeceğiz" dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in askeri operasyonu 7 Ekim'den bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 31,645 Filistinlinin ölümüne ve yaklaşık iki milyon kişinin yerinden edilmesine neden oldu.

İsrail'in operasyonu aynı zamanda soykırım suçlamalarına da yol açtı ve BM Uluslararası Adalet Divanı'nda inceleniyor.

İsrail soykırım suçlamalarını defalarca reddetti ve Hamas'ın 7 Ekim'de 1,130'dan fazla kişiyi öldürdüğünü ve 200'den fazlasını esir aldığını söylediği saldırının ardından meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğini savundu.

HABERE YORUM KAT