1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Dünya ve İslam Gazetesi 4. Sayısı Çıktı!
Dünya ve İslam Gazetesi 4. Sayısı Çıktı!

Dünya ve İslam Gazetesi 4. Sayısı Çıktı!

Dünya ve İslam Gazetesi 4. Sayısıyla okuyucuların karşısına çıktı.

21 Şubat 2013 Perşembe 00:38A+A-

Yasin Demir’in genel yayın yönetmenliğinde İki aylık periyotla ve “yaklaşıyor yaklaşmakta olan” sloganıyla yayımlanan Dünya ve İslam Gazetesi 4. Sayısıyla okuyucuların karşısına çıktı. Manşet yazısında Hamdi Abdurrahman’ın Arapçadan tercüme edilen “Sömürgeci Fransa ve Afrika’nın Yeniden İşgali” başlıklı yazısında vurguladığı   “Mali’ye askeri müdahaleye tanıklık eden 2012 yılı, Napolyon Bonapart’ın Mısır’ı işgal ettiği 1789 yılına oldukça benziyor. Fransa’nın ordusu o dönem sadece askerlerden ibaret değildi, Fransızların özgürleştirici ve iyi yanını(!)  göstermek için, içinde bilim adamlarını, sanatçıları ve tarihçileri de barındırıyordu. Ancak özgürlük ve zulümden kurtuluş gibi sloganları baş tacı eden Napolyon’un mesajı, birdenbire kan dökücülüğe ve insanların köleleştirilmesine dönüşüyordu. Napolyon Ezher-i Şerif’in avlusuna atıyla girdiğinde orayı kirletmemiş miydi? Şaşkınlığa düşüren şey, Napolyon’un ulema ve önderlere hitap ettiği ve şu ifadelerin yer aldığı konuşmasıydı: “Milletinize söyleyin, Fransızlar da samimi Müslüman’dırlar, bunun kanıtı Fransızların Roma’ya girerek Hıristiyanların sürekli olarak İslam’a karşı savaş ilan ettiği Papa’nın tahtını yıkmasıdır”. Napolyon, mesajını Memlüklüler’e dua ve Mısır’ın reforme edilmesi çağrılarıyla bitirmiştir.”  Anektodu sömürgeci Faransa’nın emperyalist saldırganlığının Napolyon’dan günümüze kadarki süreçte değişmeden devam ettiğine dair dikkat çekiyor.

 Yine gazetede yer alan Ed Balanche’nin kaleme aldığı  “Stuxnet Saldırıları: Siber Savaşlar”  yazısı ve Kim Zetter’in  “İran’daki Bilgisayarlara Sızan Casus Yazılım” yazısında vurguladığı “ Alev’in modülleri arasında bir tanesi var ki; virüs kapmış bilgisayarların dâhili mikrofonunu açıp, ya Skype üzerinden ya da yakınlardaki bir bilgisayarda yapılan tüm konuşmaları gizlice kayıt altına alabiliyor. Bu modül, aynı zamanda Bluetooth özelliği açık bilgisayarları da etkiliyor ve bu bilgisayarların yakınlarındaki Bluetooth’u açık diğer cihazları tarayıp, onların belleğine de girilmesini sağlıyor. Öte yandan, bir başka modül sayesinde, bilgisayar üzerindeki tüm faaliyetler (örneğin anlık mesajlar, e-mail iletişimleri gibi) kaydediliyor, depolanıyor; ardından da saldırganların kumanda-kontrol noktalarına gizli bir SSL kanalı aracılığıyla gönderiliyor.”  Cümlesi emperyalist güçlerin askeri alandan yeni sömürgeci saldırılarını bilgisayar yazılımları üzerinden yapacaklarıyla ile ilgili önemli ipuçları veriyor. 

Dünya ve İslam Gazetesi’nin yayımladığı ve okuyucularının ilgiyle takip ettiği Derin Yorum, Kitap Fikir ve Siyah Sanat ekleri bu sayıda da birbirinden güzel birçok yazıya yer veriyor. Özellikle Derin Yorum ekinde Ayhan Yıldırım’ın Farsçadan tercüme ettiği “Teorisi Olmayan Devrim” , Asım Öz’ün çok uzun süre sonra Çıra yayınlarınca yeniden yayınlanan Ali Bulaç’ın “Kur’an ve Sünnet Üzerine” adlı kitabı üzerinden getirdiği tenkitler,  Kitap Fikir ekinde Metin Önal Mengüşoğlu’nun yeni kitabı  “Mağrur Öfke: Necip Fazıl” kitabıyla ilgili Nurşen Aldı’nın tahlil yazısı ve yine Asım Öz’ün kaleme aldığı “ Cevdet Said: Doksanların İyimserliği Düşünceler ve Eleştiriler” yazısı ve Siyah Sanat ekinde Süleyman Ceran’ın  “Zaman’ın Efendisi: Hugo Cabret” ve Yunus Emre Tozal’ın “ Görselliğin Sahiciliği Hakikati Değiştirir mi?” isimli yazıları öne çıkanlar arasında dikkat çekiyor. Yine bu sayıda Ali Öner, Engin Dinç, Yusuf Ensar Çalışkan, Kamil Ergenç, Adil Kalkan, Aşkın Yıldız ve Murat Erat yazılarıyla Ayhan Yıldırım, Faruk İbrahimoğlu, İsmail Kaya ve Taner Arda tercümeleriyle ve Hüseyin Kızılay görsel tasarımıyla gazeteye omuz verenler arasında yer alıyor…

www.dunyaveislam.com

Tel:0212 212 03 06 Faks: 0212 355 77 49   Cep : 0537 276 62 00

dunyaveislam4.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum