1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Türkiye Ofisi Kuruldu
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Türkiye Ofisi Kuruldu

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Türkiye Ofisi Kuruldu

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Türkiye ofisi olarak faaliyet gösterecek Uluslararası Müslüman Alimler Derneği kuruldu.

03 Ocak 2016 Pazar 02:39A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Türkiye ofisi olarak faaliyet gösterecek Uluslararası Müslüman Alimler Derneği kuruldu.

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin Türkiye Şubesi olarak görev yapacak dernekle, alimlerin çalışmalarının birleştirilerek İslam ümmetinin sorunlarının çözümü ile bireysel ve toplumsal Müslüman kimliğinde İslam ruhunun güçlendirilmesi hedefleniyor.

MÜSLÜMANLAR İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR

Karadaği, Dünya Müslüman Alimleri Birliğinin Türkiye Şubesi olarak görev yapacak Uluslararası Müslüman Alimler Derneği'nin (UMAD) tanıtımı dolayısıyla Topkapı Eresin Otel'de düzenlenen toplantıda, birlik olarak Müslümanlar için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

KARADAĞİ: İSRAİL ZULMÜNÜN KARŞISINDAYIZ

İsrail'in Filistin'de yaptığı zulümlerin karşısında olduklarını anlatan Karadaği, "Filistin konusunda tavrımız belli. Bu konuda yaptığımız çalışmalar var. Mescid-i Aksa'da nöbet tutan arkadaşlarımıza yönelik destek çalışmaları yürütüyoruz. Sizlerden de onlara destek vermenizi istiyoruz" diye konuştu.

"RUSYA'NIN YAPTIKLARI KABUL EDİLEMEZ"

Karadaği, Rusya'nın Suriye'de yaptıklarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Suriye'de, bugüne kadar dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir zulüm işlenmektedir. Bu nedenle çok üzüntülüyüz. Derneğimizin bu konuda çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Yeni çalışmalarımız da var. İnşallah dernekle, Suriye mücadelemizin ulema temsilcisi Usame Rıfai Hoca'mızla Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları kampları ziyaret ederek onlara manevi moral vereceğiz."

Ajanslar

HABERE YORUM KAT