1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Dünya Müslüman Alimler Birliğinin "Terör Listesi"ne Alınmasına Tepki
Dünya Müslüman Alimler Birliğinin "Terör Listesi"ne Alınmasına Tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin "Terör Listesi"ne Alınmasına Tepki

Lübnan'daki Cemaati İslami Genel Sekreteri Eyyubi, "Dünya Müslüman Alimler Birliğinin terör listesine alınması bu kararı alan ülkelerin siyaseten iflas ettiğini gösteriyor" dedi.

25 Kasım 2017 Cumartesi 09:56A+A-

Lübnan'daki Cemaati İslami Genel Sekreteri Azzam El Eyyubi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emrilikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Dünya İslam Konseyi'ni terör örgütü listesine almasını eleştirerek, bu kararı alan ülkelerin Müslümanlar arasındaki ayrılığı derinleştirdiğini söyledi.

Eyyübi, Dünya Müslüman Alimler Birliğinin, Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır tarafından terör listesine alınmasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Eyyübi, "Dünya Müslüman Alimler Birliği dün doğmuş bir kurum değil. Bu kurumu terörist ilan eden ülkeler yakın zamana kadar kurumun çalışmalarını övüyordu. Özellikle Suudi Arabistan, birliğin başkanı Şeyh Yusuf El Karadavi'ye yaklaşık iki sene kadar önce ev sahipliği yapıyordu. Dünya Müslüman Alimler Birliğin'in terör listesine alınması bu kararı alan ülkelerin siyaseten iflas ettiğini gösteriyor." dedi.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkelerin Dünya Müslüman Alimler Birliği gibi aşırılık ve İran'ın yayılmacılığıyla mücadele eden organizasyonları terör listesine almasının bu kurumları etkilemeyeceğini, aksine kararı alan ülkeleri etkileyeceğini vurgulayan Eyyübi, kararın Müslümanlar arasındaki ayrılığı da derinleştireceğini söyledi.

Lübnan'daki Cemaati İslami Genel Sekreteri Eyyubi, kararın Katar'a yönelik ablukayla ilgili olduğunu hatırlatarak, Katar'ın terörizmle irtibatının bulunamamasının ardından Katar'da merkezi bulunan kurumların hedef alınmaya başlandığını, bu sayede de Katar'ın terörizme destek verdiği iddialarının desteklenmeye çalışıldığını kaydetti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Şeyh Yusuf El Karadavi'nin başkanlık ettiği Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Katar merkezli Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin "terör listesine" alındığı duyurulmuştu.

HABERE YORUM KAT