1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dünya İsrail'i Kınadı; TGC Kınamıyor!
Dünya İsraili Kınadı; TGC Kınamıyor!

Dünya İsrail'i Kınadı; TGC Kınamıyor!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gazeteci Cevdet Kılıçlar’ın İsrail tarafından alçakça bir saldırıyla katledilmesini hâlâ kınayamazken, dünya basın örgütleri, şer devletine ortak bir bildiriyle tepki gösterdi.

03 Temmuz 2010 Cumartesi 12:18A+A-

Uluslararası sularda alçak bir saldırı ile şehid edilen gazeteci Cevdet Kılıçlar ile ilgili harekete geçen Dünya Gazeteciler Örgütü ve Birleşmiş Milletler'e bağlı UNESCO, İsrail'i kınayan bildiri yayınladı. Sert ifadelerin yer aldığı bildirilerde, tek amacı kamuoyunu bilgilendirmek olan bir gazeteciyi acımasızca katletmekten çekinmeyen İsrail'e tepki gösterildi.

Murat Alan ve Kenan Kıran'ın Haberi:

CEVDET KILIÇLAR'I ŞEHİD EDEN İSRAİL KINANDI

31 Mayıs sabahı Akdeniz açıklarında İsrail'e ait 4 denizaltı, 1 savaş gemisi, 2 helikopter ve çok sayıda komandonun katıldığı, adeta 'açık deniz eşkıyalığı'na dönüşen Mavi Marmara saldırısı, dünyanın en büyük sivil toplum organizasyonlarını harekete geçirdi. Gazze'ye yardım götüren gemide bulunan ve basının dünyaya haber geçebilmesi için çaba sarf eden gazeteci Cevdet Kılıçlar'la ilgili bildiri yayınlayan UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) ve Dünya Gazeteciler Örgütü, İsrail'in sivil toplumu ve özgürlüğü temsil eden gazetecilere karşı uyguladığı saldırıyı kınadı. İsrail'in Filistin'in genelinde uyguladığı şiddeti açık denizlere taşımaktan herhangi bir tereddüt duymadığı vurgulanırken, gemide bulunan gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın hedef gözeterek açılan bir ateş sonucu öldürülmüş olması İsrail'in gemiye saldırı maksadını da ortaya koyduğu ifade edildi. İsrail'in 35 kadar gazeteciyi de gözaltına alıp Ashadod limanına götürdüğü ve kötü muamelede bulunduğu belirtilirken, Cevdet Kılıçlar dâhil mağdurların tamamının ekipmanlarına el konulduğu ifade edildi.

Açıklamada; fotoğraf makinesi, kamera ve kayıt cihazlarının derhal koşulsuz iade edilmesi gerektiği belirtildi. Bilindiği gibi deniz eşkıyalığına soyunan İsrail, gemideki tüm yardım gönüllüleri ve gazetecilerin şahsi eşyalarına el koymuştu.

EŞİMİ VURAN ASKERLER YARGILANSIN

Cevdet Kılıçlar'ın eşi Derya Kılıçlar, geçtiğimiz günlerde, Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi'ne gelerek soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcılara ifade verip eşinin şahsi eşyaları ve fotoğraf makinesinin dahi İsrail askerleri tarafından çalındığını belirtti. Derya Kılıçlar, eşinin katillerinin bulunması için sonuna kadar hukuk mücadelesi vereceğini belirterek, "Eşim, sadece fotoğraf çekiyordu. Silahsız bir gemide böyle bir saldırıya uğradı. Ben eşimin şehid olmadan önce çektiği fotoğrafları görmek istiyorum. Bu fotoğraflar benim için çok önemli. Eşimi şehid eden İsrail askerlerinin bulunmasını istiyorum" dedi.

KATLİAMI KINAYAMADILAR

Dünya kamuoyu olayın peşini bırakmazken, gazetecilerin haklarını savunduğunu iddia eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Cevdet Kılıçlar'ın terörist İsrail devletinin askerleri tarafından fotoğraf çekerken şehid edilmesi hakkında 34 gündür açıklama yapmıyor.

TGC Başkanı Orhan Erinç, cemiyetinin Cevdet Kılıçlar'ın ölümü hakkında yazılı açıklama yapıp yapmadığını araştıracağını söyledi.

Erinç, "Cemiyetiniz, Cevdet Kılıçlar'ın İsrail askerleri tarafından hunharca öldürülmesi ile ilgili 34 gündür açıklama yapmadı" diye hatırlatmamız üzerine; "Valla, ben yaptı diye biliyorum" dedi. Erinç, "Türkiye Gazeteciler Sendikası ve UNESCO yazılı açıklamada bulundu. TGC ve Basın Konseyi açıklama yapmadı" şeklindeki hatırlatmamız üzerine, "Ben şimdi yoldayım. Bir şey söyleme olanağım yok. Bir açıklama yaptığımızı biliyorum yani.." dedi.

Erinç, "TGC'nin internet sitesinde Cevdet Kılıçlar'ın öldürülmesi yer almıyor" şeklindeki hatırlatmamız üzerine, "Şu anda yoldayım. Daha sonra konuşalım mı?" dedi. Orhan Erinç'i, daha sonra tekrar aradık; ancak telefonlarımıza cevap vermedi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum