1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dünya Gözlerini Vahşete Kapamış!
Dünya Gözlerini Vahşete Kapamış!

Dünya Gözlerini Vahşete Kapamış!

İdlib ve çevresinde Esed güçleri ve Rusya tarafından düzenlenen saldırılarda 35 günde 312 sivilin hayatını kaybettiği, 667 sivilin de yaralandığı bildirildi.

07 Şubat 2018 Çarşamba 11:31A+A-

Suriye’nin İdlib kentindeki Sivil Savunma ekiplerine bağlı medya ofisi, İdlib ve çevresinde 17 Aralık’tan beri yoğunlaşan Beşşar Esed rejimi ve Rusya saldırılarının 35 günlük bilançosunu açıkladı.

Sözcü Ahmed Şeyho’nun açıklamasında her türlü silahın, bombanın, füzenin kullanıldığı saldırılarda 312 sivilin can verdiği belirtildi. Bunların 94’ü çocuk, 69’u ise kadın. Ayrıca 667 kişi de yaralandı. Saldırılarda 6 hastane hedef alındı. Sivil Savunma’nın Serakib, Han Şeyhun, Bidama, Eriha’daki 7 merkezi vuruldu. Savaş uçakları Eriha ve Serakib’de insanlarla dolu 4 pazarı hedef aldı. İlaveten 13 cami, pek çok okul, silolar ve değirmenler de bombalandı.

Son günlerde saldırıların özelikle Serakib’de yoğunlaştığına dikkat çeken Sivil Savunma sözcüsü, sadece son iki günde Serakib’in 100’den fazla kez vurulduğunu, bu saldırıların 30 bin nüfuslu yerleşim biriminden İdlib’e doğru büyük bir göç dalgasına sebebiyet verdiğini bildirdi. Açıklamada ayrıca Serakib çevresinde bulunan 11 geçici göçmen kampının da bombalandığı belirtildi.

Kaynak: Al-Monitor, Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT

2 Yorum