DTP'nin son süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini belirten Tuğluk, "Sorumluluklarımızı yerine getirseydik bu ölümler olmazdı. Yeni bir dönemden bahsediyorsak geçmişteki hatalarımızdan arınıp değişimi önce kendimizde başlatmalıyız" dedi.
Türkiye bir süredir Kürt sorununun çözümünü ciddi bir seçenek olarak konuşmaya, üzerinde projeler üretmeye başladı. Bu konuda Ak Parti hükümeti çeşitli projeler üzerinde çalışırken, DTP'de arayış içinde. Geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır'da gerçekleştirilen çalıştay ile Kürt sorunu hakkında farklı düşünen Kürtler, Aydınlar, STK temsilcileri bir araya geldi.
DEVLET DE HATA YAPTI
DTP bu süreçte daha aktif rol oynayacak mı? İşte bu soruya DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'a sorduk. DTP'nin son süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini belirten Tuğluk, " Sorumluluklarımızı yerine getirseydik bu ölümler olmazdı. Zaman zaman hepimiz özeleştiri yapabilmeliyiz. Yeni bir dönemden bahsediyorsak ve gerçekten bir toplumsal barış arayışı varsa, geçmişteki hatalarımızdan arınıp değişimi önce kendimizde başlatmalıyız. Devlet de hatalar yaptı. Bizler de yaptık. Açıkçası bize imkan da sunulmadı. Bu anlamda barışamamanın sorumlulukları paylaşılmalıdır. Çözümüm ciddi ciddi konuşulduğu şu günlerde daha yapıcı ve diplomatik bir siyaset izlemek gibi bir sorumuluğumuz var" dedi.
MARJİNAL GÖRÜNTÜ VERDİK
DTP'nin sadece Kürtler adına konuşan 'marjinal' parti görüntüsü çizdiğini ifade eden Tuğluk, DTP olarak, bundan sonra daha fazla proje geliştiren, sorunu meclise taşıyan bir siyaset izleyeceklerini belirterek şöyle konuştu:"Çözüm yeri meclistir. Geçmiş iki dönemde bunu yeterince yapamadık. Ancak, ciddi hazırlıklarımız var ve mecliste çözüm arayışında olacağız. Çüzüme bu kadar yakınsak, bu fırsat kaçmamalı. Bu şans kaçarsa sonraki süreç çok daha acı olabilir." (Yeni Şafak)