1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. DSÖ'den Koronavirüs Uyarısı: Tüm Dünya Alarm Halinde Olmalı
DSÖ'den Koronavirüs Uyarısı: Tüm Dünya Alarm Halinde Olmalı

DSÖ'den Koronavirüs Uyarısı: Tüm Dünya Alarm Halinde Olmalı

​​​​​​​Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, "Şu an için 15 ülkede vakaya rastlandı ancak tüm dünya alarm halinde olmalı" ifadesi kullanıldı.

29 Ocak 2020 Çarşamba 22:05A+A-

Örgütten, dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınına ilişkin açıklama yapıldı.

Hastalığın henüz görülmediği ülkelerin de tehlike altında olduğu vurgulanan açıklamada, "Şu an için 15 ülkede vakaya rastlandı ancak tüm dünya alarm halinde olmalı" ifadesi kullanıldı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise Almanya, Vietnam ve Japonya'daki vakaları kastederek, "Son günlerde virüsün bazı ülkelerdeki ilerleyişi bizi tedirgin ediyor" ifadesini kullandı.

Acil Durum Komitesi yeniden toplanıyor

Ghebreyesus ayrıca, Acil Durum Komitesi'nin, salgınının küresel bir tehdit oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek üzere İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde yarın yeniden toplanacağını duyurdu.

Komite 23 Ocak'ta toplanmış ve Çin’de ortaya çıkan koronavirüs ile ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmek için erken olduğu bildirilmişti.

"Panzehirimiz yok"

Salgına ilişkin değerlendirmede bulunan diğer bir isim, DSÖ Sağlık Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan ise "Görev çok zor ama sorumluluk devasa. Endişeliyiz. Çok büyük bir hastalığımız var ama panzehirimiz yok." dedi.

HABERE YORUM KAT