1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dörtyol Olaylarında Ergenekon İzleri
Dörtyol Olaylarında Ergenekon İzleri

Dörtyol Olaylarında Ergenekon İzleri

Hatay’da 4 polis memurunun şehit edildiği saldırıda kullanılan aracın MHP’li belediye meclis üyesi Bestami Kılınç’a ait olduğunun ortaya çıkması üzerine derinleştirilen soruşturmada Balyoz sanığı generalden Dörtyol kaymakamına kadar birçok kişinin ismi ge

13 Ağustos 2010 Cuma 02:58A+A-

Hatay'da 4 polis memurunun hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan aracın MHP'li belediye meclis üyesi Bestami Kılınç'a ait olduğunun ortaya çıkması üzerine derinleştirilen soruşturma Balyoz sanıklarına uzandı. Vakit'in ortaya çıkardığı derin provokasyonu araştırmak için İçişleri Bakanlığı tarafından Hatay'a gönderilen istihbarat birimleri, sivil giyimli askerlerin olayları yönlendirdiği ve provokasyonun basit bir terör olayı olmadığı tespitinde bulundu. Referandum öncesi başlatılacak kargaşa dalgasında Balyoz sanığı 6. Ordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Bestami Kılınç'ın ifadesi ile taban tabana zıt açıklamalar yaparak dikkat çeken Hatay Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı dahil birçok kişinin ismi geçiyor. Erzincan Ergenekon yapılanması benzeri, il genelinde etkili bürokratların da içinde olduğu komplike bir şebekenin varlığı araştırılıyor.

BEK'İN İSMİ DE GEÇİYOR

Jandarma İstihbaratı ile görüştüğü ortaya çıkan Bestami Kılınç dahil birçok şüpheliyi sorgulayan özel ekip önemli bulgular elde etti. Bestami Kılınç'ın saldırı öncesi görüştüğü 3 jandarma elemanının Balyoz sanığı 6. Ordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek tarafından görevlendirildiği ve bir süredir Döryol çevresinde faaliyet yürüttükleri iddia edildi. İşyerlerinin yağmalandığı, emniyete ait araçların tahrip edildiği olaylarla ilgili incelenen güvenlik kamerası ve polis kamerası kayıtlarında halkı galeyana getirenlerin arasında çok sayıda sivil giyimli asker olduğu belirtildi. İsimleri belirlenen askerlerle ilgili soruşturmanın derinleştirileceği ifade edilirken olaylara adı karışan muvazzaflarla ilgili Genelkurmay'a yazı yazıldığı öğrenildi.

KAYMAKAM, KILIÇ'I KORUMUŞTU

Saldırıda kullanılan aracın MHP'li belediye meclis üyesine ait olduğunun Vakit'te yer almasından sonra apar topar Anadolu Ajansı'na açıklama yapan ve adeta Bestami Kılınç'ı aklamaya çalışan Kaymakam Hayri Sandıkçı'nın şüphelilerle olan yakın ilişkisinin araştırıldığı kaydedildi. Hürriyet'e konuşan Bestami Kılınç çok korktuğunu, PKK'lıların kendisini bıraktıktan sonra yürüyerek evine gittiğini ve eve gidince telefonla jandarmaya haber verdiğini belirtti. Alelacele Anadolu Ajansı'na konuşan Hatay'ın Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı ise Kılınç'ın yürüyerek gelirken güvenlik birimleriyle karşılaştığını ve durumu anlattığını iddia etmişti. Muhabirimizin çelişkiyi sorması üzerine panikleyen Sandıkçı, Anadolu Ajansı'nın personelini suçlamış, gerekli açıklamanın vali tarafından yapılacağını belirtmişti.

O ASKERLER ARAŞTIRILIYOR

Olay sırasında halkı kışkırttığı tespit edilen Uzman Çavuş Ahmet Büyük, H.G., Y.K. ve Ş.D'nin istihbarat birimleri tarafından sorgulandığı belirtilirken, Uzman Çavuş Ahmet Büyük'ün olaylar sırasında tesadüfen caddede bulunduğunu söylediği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz hafta ifadesi alınan sanıklar arasında Kuzuculu Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy'un yeğeninin de bulunduğu, gözaltına alınan 20 kişinin "yağma" ve "mala zarar verme" gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi. Bingöl'deki 49. Motorlu Piyade Tugayı'nda görev yaptığını belirten Uzman Çavuş Büyük'ün, savcılık ifadesinde, 19 Haziran'da Dörtyol'a ailesinin yanına izne geldiğini, olaylar sırasında tesadüfen caddede bulunduğunu, yanlış anlaşılmadan dolayı adının olaya karıştığını söylediği belirtiliyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT