Yarbay Dönmez'in evinde bulunan krokiden hareketle, Ankara Yenikent'e bağlı Zir Vadisi'nde çok sayıda el bombası ve mermi bulunmuştu. Yarbay Mustafa Dönmez'in daha önce de vukuatları olduğu ortaya çıkmıştı. Dönmez, askeri eşya çalmaktan tutuklanmış, albaya tokat atıp tenzili rütbe almıştı. Yarbay Dönmez, askeri mahkemede yargılanmak üzere askeri cezaevine nakledildi.
Poyrazköy'de çıkan silah ve mühimmatların TSK'ya ait olduğunu gösteren MKE raporu önceki gün ortaya çıkmıştı. Dün ise Ergenekon tutuklusu Yarbay Dönmez'in Sapanca'daki evinde yakalanan silah ve mühimmatın, MKE üretimi olanlarının TSK envanterine verildiği belirlendi.
Ergenekon Terör Örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evinde bulunan silah ve mühimmatın, TSK envanterinde kayıtlı olduğunun belirlendiği ve TSK'ya teslim edildiği öğrenildi. MKE de 14 Mayıs 2009 tarihli raporunda Bedrettin Dalan'ın Poyrazköy'deki arazisinde bulunan silah ve mühimmatın büyük bölümünün TSK envanterine kayıtlı olduğunu belirlemişti.
Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki yazlık evinde 22 el bombası, 1 Mısır yapımı makineli tüfek, 2 Kaleşnikof uzun namlulu silah, 8 adet Kaleşnikof şarjörü ve bol miktarda mermi ele geçirildi. Dönmez'de ele geçirilen bir kroki üzerine 12 Ocak 2009 günü Ankara Zir Vadisi'ndeki harabenin çevresinde yapılan kazılarda da 2 el bombası, 28 el bombası gövdesi, 12 tüfek bombası, 800 G-3 mermisi ve 12 bubi tuzağı bulunmuştu.