1. HABERLER

  2. HABER

  3. Donetsk'de Ukrayna'nın Kaybı Artıyor
Donetsk'de Ukrayna'nın Kaybı Artıyor

Donetsk'de Ukrayna'nın Kaybı Artıyor

Donetsk'de geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırıda ölen Ukrayna askerlerinin sayısı 17'ye yükseldi.

24 Mayıs 2014 Cumartesi 11:10A+A-

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçıların bir kontrol noktasına önceki gün düzenlediği saldırıda ölen askerlerin sayısı 17'ye yükseldi.

Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Ruslan Salyutin, ulusal bir televizyon kanalında katıldığı programda, Donetsk bölgesindeki Blahodatne kentine bağlı Volnovakha kasabası yakınlarında Ukrayna askerlerinin kontrol noktasına 22 Mayıs'ta düzenlenen saldırıda ölen askerlerin sayısının 17'ye ulaştığını kaydetti.

Salyutin, saldırıda yaralanan 5 askerin sağlık durumunun "çok ciddi" olduğunu kaydederek, diğer yaralıların sağlık durumlarının ise normal olduğunu ve tedavilerine devam edildiğini belirtti. Salyutin, durumu ciddi olan 5 askerin başka hastanelere götürülmesinin öngörüldüğünü dile getirdi.

Donetsk bölgesindeki Blahodatne kentine bağlı Volnovakha kasabası yakınlarında 22 Mayıs'ta Ukrayna askerlerinin kurdukları kontrol noktasına saldırı düzenleyen Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna askerlerine ait zırhlı araç ve kamyonları tahrip etmiş, 12 askerin öldüğü, 30'dan fazla askerin ise yaralandığı bildirilmişti.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT