1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Doktorlar ve tıp öğrencileri Gazze’deki hastane katliamını telin etti
Doktorlar ve tıp öğrencileri Gazze’deki hastane katliamını telin etti

Doktorlar ve tıp öğrencileri Gazze’deki hastane katliamını telin etti

Terör devleti İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları ve onlara hastanenin bombalanarak masumların şehit edilmesi Uludağ Üniversitesi önündeki protesto edildi.

16 Kasım 2023 Perşembe 21:02A+A-

Terör devleti İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları ve onlara hastanenin bombalanarak masum insanların şehit edilmesi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ve Sağlıkta İyilik Hareket Topluluğu öncülüğünde Uludağ Üniversitesi önündeki basın açıklamasıyla telin edildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde toplanan öğrenciler saldırıyı kınarken, Filistin’e destek çağrısı yaptı. Gerçekleştirilen protestoya Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Lütfi Çiftçi, Uludağ Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, sağlık personelleri ve öğrenciler katıldı.

Basın açıklamasını Uludağ Üniversitesi öğrencisi İsmail Can okudu.

Basın açıklamasının tam metni:

Bugün, burada, bütün dünya liderleri tarafından kaderine terk edilmiş bir şehrin acısını paylaşmak için toplanmış hekimleriz.

Bugün burada, bombalanan ameliyathanelerini terk etmeyen, kendi çocuklarının ölü bedenleriyle vedalaştıktan sonra belki bir can daha yaşatabilirim derdiyle hastalarına koşan, malzemeleri kalmadığı halde en ilkel şartlarda olsa bile sağlık hizmetlerini sürdüren Gazzeli meslektaşlarımızı selamlamak için toplanmış hekimleriz.

İşgalci İsrail devletinin 1948'den beri sürdürdüğü katliam ve soykırım 7 Ekim'den buyana insanlığın görmediği bir seviyeye ulaşmıştır. Bu saldırılarda şehit düşen binlerce kardeşimize, meslektaşımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Hepimiz bir sınavdan geçiyoruz. Gazze, bugün, her birimiz için bir insanlık sınavıdır. Nice savaşlar görmüş geçirmiş olan şu yeryüzü, bunca insanın gözü önünde, böyle bir vahşeti, katliamı, soykırımı kaç defa seyretmiştir acaba? Evet, bugün, bütün dünyanın gözü önünde, binlerce çocuk, binlerce kadın, binlerce masum katlediliyor. Gazze’de, insanlık, Gazze’de merhamet, Gazze’de vicdan, Gazze’de hayat neşesi, Gazze’de çocuk tebessümleri haftalardır katil İsrail tarafından tekrar tekrar öldürülüyor!

Okullar bombalandı!

Mülteci Kampları bombalandı!

İbadethaneler bombalandı!

Çocukların su doldurmak için bidonlarıyla sıra bekledikleri su tankerleri bombalandı!

Her birinde bir umuttu ambulanslar, doktorlar ve hastaneler…

Ama artık o umudu da katlediyor İsrail!

Artık hastaneler bombalanıyor!

Anne babasını kaybetmiş yaralı çocukların kucaklarda getirildiği, enkazdan çıkartılmış kolu-bacağı kopmuş ihtiyarların, korkudan titreyen yüzü gözü toza bulanmış bebeklerin sedyelerinde tedavi için beklediği hastaneleri bombalıyor gözü dönmüş İsrail!

Gazze yalnız bırakıldı! Bütün dünyada, ülke liderleri, halklarının isyanına, Gazze’ye verdikleri desteğe rağmen; batının şımarık çocuğu gibi davranmaya devam eden İsrail’e karşı sessiz kalmayı tercih ediyor. Biz hekimler olarak, bu siyaseti ayaklarımızın altına alıyoruz ve bütün vicdanlı dünya doktorları gibi Gazze halkının yanında olduğumuzu haykırıyoruz.

Gazze’de hastanelerin  jeneratörleri tükendi, tıbbi malzemeler, ilaçlar bitti. Su, elektrik, gıda, ilaç gibi en temel insani ihtiyaçların giriş çıkışı engelleniyor. Geçtiğimiz günlerde, oksijen yetmezliğinden 39 bebeğin hayatını kaybettiği haberi düştü ekranlarımıza! Yeni doğmuş bebekler, daha ismi verilmeden kefene sarılıyorlar. Biz bu zulmü lanetliyoruz! Meslektaşlarımızın artık hizmet verecek güçleri ve psikolojileri kalmamıştır. Bombardımanın altında, giydikleri beyaz önlükleriyle şehitliğe yürüyen 200 sağlık çalışanı gibi onları da yavaş yavaş kaybetmek istemiyoruz.

Biz, Uludağ Üniversitesi doktorları, tıp öğrencileri ve sağlık çalışanları olarak, bu hukuksuz savaşı lanetliyoruz! Haksızlığa göz yummuyoruz! Zulme sessiz kalmıyoruz! Zalimin karşısında kıyam ediyoruz! Dünya'nın neresinde olursa olsun hangi din veya millete mensup olursa olsun sağlık hizmeti veren tüm insanları ayağa kalkmaya davet ediyoruz! Bütün dünyaya çağrımızdır; bu katliam durdurulsun! Gazze’ye gönderilen tıbbi destekler içeriye alınmalıdır! İnsani yardım koridoru 24 saat açık tutulmalıdır!

Aziz Gazze’nin cesur çocuklarına, mazlum halkına, hekimliğin ağır sorumluluğunu omuzlamış gayretli meslektaşlarımıza huzur şehri Bursa’dan selamlar gönderiyoruz! Ve inanıyoruz, zafer eninde sonunda sizindir, bizimdir!

Başta da söylediğimiz gibi, bu bir insanlık sınavıdır! Gazze, insanlığımızı hatırladığımız ve hatırlayacağımız yer olarak tarih sayfalarında yerini alacaktır!

HABERE YORUM KAT