1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Doğu Türkistanlılardan Çin zulmünün durdurulması için imza kampanyası
Doğu Türkistanlılardan Çin zulmünün durdurulması için imza kampanyası

Doğu Türkistanlılardan Çin zulmünün durdurulması için imza kampanyası

Doğu Türkistanlılar, Çin zulmünün durdurulması için bir imza kampanyası başlattı.

27 Kasım 2021 Cumartesi 12:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Çin’in Doğu Türkistan’daki sistematik zulümleri devam ederken, bölgedeki kardeşlerimiz de seslerini duyurmanın yollarını arıyorlar.

Bu çerçevede Türkiye’de ikamet eden Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz 5 Aralık tarihine kadar geçerli olacak bir imza kampanyası başlattıklarını duyurdular.

Kardeşlerimizin kampanyasına destek olmak için aşağıdaki formu imzalayıp “Azimet Muhammed: Sümer mahallesi,30/8 sokak, No: 4, Zeytinburnu, İstanbul” adresine gönderebilirsiniz:

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İNSAN HAKLARI KONSEYİ’NE

Biz aşağıda imzası olanlar; Çin Halk Cumhuriyeti’nin Uygurlara yönelik yapmış olduğu sistematik insan hakları ihlallerine ve soykırımına karşı Birleşmiş Milletleri göreve davet ediyoruz. Doğu Türkistanlılara yönelik ihlaller, tüm insanlık vicdanını isyan ettiren korkunç suçlardır. Haksız ve keyfi tutma, cezaevi benzeri kamplarda hapsedilme, kamplarda işkence ve tecavüz, zorunlu kürtaj ve kısırlaştırma uygulaması, zorla kamplarda tutma ve asimilasyon, zorla Çinlilerle evlendirme, Aile Olmak Projesi adı altında ev içine Çinli erkeği zorla kabul ettirme, zorla uzak bölgelere taşınarak, buralarda zorunlu çalıştırma, aile parçalanması ve çocukların annelerden alınması, kılık kıyafet ve etnik, kültürel ve inanca dair pratiklerin yasaklanması, isimlerin değiştirilmesi, ömür boyu çalışmaya mahkum edilecek şekilde, sistematik para cezaları gibi insanlığa karşı suçlar Çin tarafından sistematik olarak işlenmektedir.

Çin’in Doğu Türkistanlılara etnik ve dini gerekçelerle yapmış olduğu bu sistematik ihlaller, uluslararası hukuka göre soykırım ve insanlığa karşı suçlar kategorisinde olan suçlardır. Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesidir ve Birleşmiş Milletler bünyesindeki çok sayıda insan hakları sözleşmesine taraftır. BM ve BM üyesi tüm devletler Çin’in yapmış olduğu bu suçları durdurmakla ve suçluları cezalandırmakla sorumludur.

image-59.jpg

HABERE YORUM KAT