1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Doğu Türkistan’ın katili ile Suriye’nin katili resmen ortak oldular!
Doğu Türkistan’ın katili ile Suriye’nin katili resmen ortak oldular!

Doğu Türkistan’ın katili ile Suriye’nin katili resmen ortak oldular!

Esed rejimi Çin'in “Bir Kuşak Bir Yol” projesine resmen dahil oldu!

15 Ocak 2022 Cumartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Şimdiye kadar sadece Rusya ve İran'dan ciddi bir siyasi, askeri ve finansal destek alan Esed rejiminin, Çin ile ilişkilerini güçlendirme çabaları sonuç verdi.

Suriye'de Esed rejimiyle Çin yönetimi tarafından imzalanan mutabakat zaptıyla beraber, Esed rejimi de Çin'in 'Bir Kuşak Bir Yol' projesine katıldı.

Çin Büyükelçisi Biao konuşmasında açıkça Esed’e destek verirken bu anlaşma ile Suriye’nin ipek yolu kuşağındaki diğer ülkelerle mal, teknoloji ve sermaye değişimi dahil olmak üzere ikili ve çoklu ilişkilerine de katkı sağlayacağını belirtti.

Netice olarak Doğu Türkistan’da etnik, dini, kültürel, soykırım gerçekleştiren Çin ile Suriye’yi yerle bir eden katil Esed rejimi büyük hacimli bir antlaşma imzalamış oldular. Esed rejimi bu anlaşmayla ABD baskısı ve Rusya’nın tahakkümünü aşmaya çalışacak.

Suriye’yi parsel parsel Rusya, İran ve PKK’ya dağıtan Esed rejimi şimdi de Çin’i Suriye’deki sürece aktif olarak dahil ediyor. Rusya tarafında bu antlaşmaya bir tepki verilmezken işgal ederek inşa ettiği iktidar alanına müdahale edilmesine izin vermeyecektir.

Suriye muhalefeti açısından süreci daha zor hale getiren bu gelişme Esed rejimine nefes aldırması ihtimali sebebiyle Türkiye’yi de tehdit ediyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum